menu

Nieuws

‘NHTV optimistisch over oude pand Werkplein’

archieffoto Perry Roovers
Wijnand Nijs

CENTRUM - De Academie voor Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit neemt met ingang van komend studiejaar haar intrek in het pand van het Werkplein aan de Claudius Prinsenlaan. Daarvoor moet wel de voorgestelde wijziging van het bestemmingplan goedgekeurd worden.

NHTV is daar optimistisch over. “We hebben hier alle vertrouwen in, ook dat het inpasbaar is in de omgeving. Maar we willen wel dat dit zorgvuldig gebeurt”, aldus hoofd huisvesting Thea van Sambeeck. In het wijzigingsvoorstel is aangegeven dat het gaat om een tijdelijke wijziging van het bestemmingsplan, specifiek bedoeld voor NHTV. “Dat kwam ook naar voren uit de informatieavond die in december is gehouden voor de omgeving.”

De Academie voor Stedenbouw zou drie tot vier jaar gebruik willen maken van het pand. Aan deze richting staan ongeveer 950 studenten inheschreven. “Maar die volgen lang niet allemaal onderwijs. Wij gaan uit van een gemiddelde belasting van ongeveer 400 studenten. Dat is vergelijkbaar met het aantal werknemers dat er zat.”

Van Sambeeck verwacht dat er in april duidelijkheid is of er wel en geen bezwaren zijn tegen de plannen. “Dat geeft ons genoeg tijd om het pand in te richten.” De onderwijsinstelling kijkt overigens nog wel rond naar eventuele alternatieven. “Maar bijna overal loop je tegen het bestemmingsplan aan.”

NHTV liet in december al weten het pand op het oog te hebben