menu

Nieuws

NHTV Breda benoemt Greg Richards tot Lector Events

NHTV Breda
Bredavandaag logo
redactie

BRABANTPARK - De NHTV Breda heeft per april haar kennis- en onderzoekstak uitgebreid met prof. dr. Greg Richards. Hij gaat de functie van Lector Events vervullen.

Greg Richards gaat leiding geven aan het onderzoeksthema evenementen en de rol hiervan in de samenleving binnen de Academy for Leisure.
Richards heeft meer dan 25 jaar ervaring in de toerisme en evenementensector zowel op onderzoeksgebied als in het onderwijs. Hij werkte eerder in Nederland, Groot-Brittannië en Spanje.

Hij gaf leiding aan een aantal grote internationale onderzoeksprojecten zoals de ‘Culturele hoofdstad van Europa’ en projecten op het gebied van duurzaam toerisme en toerisme-educatie. Verder analyseerde en werkte hij mee aan de ontwikkeling van het culturele toerisme in steden als Barcelona, Sibiu (Romania), Amman (Jordan) en Macau (China).

Richards deed uitvoerig onderzoek voor European Cities of Culture (ECOC) en zat in de jury voor ECOC, Hongarije 2010. Recentelijk publiceerde hij samen met Robert Palmer het boek ‘Eventful Cities’. Hij is daarnaast coördinator van de ATLAS Events Special Interest Group en CeLToR Events Research Group. Greg Richards is al professor aan de Universiteit van Tilburg.

Tags
NHTV