menu

Nieuws

Poepbusters Breda strijden tegen hondenpoep

Actie tegen hondenpoep in de wijk Heuvel. Archieffoto: Perry Roovers
Annet Goos

KESTEREN – Honden zijn leuk, maar spelen en wandelen tussen de hondendrollen wil niemand. Kinderen uit Kesteren gaan daarom vanaf 2 april samen met ‘Opruimtroepers’ en ‘Poepbusters’ de strijd aan om hun wijk schoon te maken.

Maandagmiddag is de feestelijke aftrap van de actie in aanwezigheid van wethouder Bergkamp. Daarna trekken de opruimers de wijk in om alles schoon te maken.

De Poepbusters gaan hondenbezitters aanspreken en poepzakjes en flyers uitdelen. Ook worden er vlaggetjes in de drollen gestoken om het probleem te visualiseren. Hondeneigenaren die de drol van hun hond opruimen, worden beloond met een hondenkoekje.

Voor de kinderen uit de wijk is er een tekenwedstrijd over hondenpoepoverlast. Van de mooiste tekening zal een bord gemaakt worden.

De Opruimtroepers en Poepbusters zijn opgericht omdat veel bewoners van Kesteren zich storen aan zwerfafval en hondenpoep in hun wijk.

De actie wordt georganiseerd door de Jonge Ondernemende Moeders, een vrijwilligersgroep uit Kesteren, in samenwerking met Laurentius, Singelveste AlleeWonen en de hondenwachters van de gemeente Breda.