menu

Nieuws

Weinig fileproblemen voor hulpsinten zuid-Nederland

File op de A16. Maar vandaag nauwelijks. archieffoto
Wijnand Nijs

BREDA – De waarschuwing van de ANWB dat het weleens een vroege en drukke Sint-spits zou kunnen worden, lijken effect te hebben gehad. De hulpsinten die richting het zuiden van het land moeten, lijken netjes op tijd te kunnen arriveren.

Tegen kwart voor vijf staan er relatief korte files op de bekende knelpunten. Tussen Utrecht en Gorinchem rijdt het op twee punten langzaam over twee kilometer, bij Noordeloos en bij de brug bij Gorinchem. Op de A16 tussen Rotterdam en Breda zijn er na Rotterdam nauwelijks problemen voor de hulpsinten op weg naar pakjesavond.

De ANWB waarschuwde maandag voor een vroege en drukke avondspits. “Veel mensen gaan wat eerder naar huis, winkeliers sluiten vroeger hun deuren en zakelijke afspraken worden opgeschort zodat niemand pakjesavond hoeft te missen”, zo stelt de automobilistenbond, die spreekt van het zogenaamde ‘Sinterklaasavondeffect’.

De ANWB verwachtte dat de eerste files al rond 15.00 uur zouden ontstaan. Dat viel erg mee. Rond die tijd stond er slechts acht kilometer file. Het drukste moment zal rond 17.00 uur zijn. Op een normale maandagavondspits is dat een uurtje later.