menu

Nieuws

Tim van Cromvoirt wint Sint Joostpenning 2011

Serge Mouthaan

BREDA - Tim van Cromvoirt, eindexamenstudent aan de kunstacademie St.Joost heeft tijdens de eindexamenceremonie op 1 juli de Sint Joostpenning met daarbij behorend een geldprijs van € 2.500,- ontvangen. Naast Tim van Cromvoirt is ook Timothy Maurer in de prijzen gevallen. Timothy wint een jaar gratis atelierruimte bij KOP.

Tim van Cromvoirt, interactie ontwerpen, is gekozen uit een totaal van twaalf genomineerden. Naast de winnaar zijn van de bacheloropleiding Vormgeving ook Willem Kuipers en Foekje van Duin (major ruimtelijk ontwerp), Christian de Krijger en
Manon Volbeda (major illustratie), Timothy Maurer en Doortje Cornelissen (major grafisch ontwerpen), Lucian Wester (major fotografie), Amin Haghighizadeh (major audiovisuele vormgeving), Auke de Vries (major animatie) genomineerd. Van de bacheloropleiding Autonome Beeldende Kunst zijn Erik van Liere en Jordy Koevoets genomineerd.

De jury zegt over het werk van Van Cromvoirt: “Intrigerend en mysterieus, technisch complex maar vooral betoverend. Zonder direct te begrijpen waar je naar kijkt voel je dat er iets gebeurt, maar wat precies?”

“De drie distels op slangen bewegen niet, ze veranderen van kleur, heel subtiel van donker naar licht en weer terug, aangestuurd door een klimatologische installatie. Het zijn dit soort hybride werken op het snijvlak van wetenschap en kunst die volgens de jury in de toekomst tot spannende innovaties kunnen leiden. Tim van Cromvoirt zal daar zeker een bijdrage aan willen en kunnen leveren”, zo sluit de jury af in haar oordeel.

Ieder jaar stelt de gemeente Breda een prijs – de inmiddels prestigieuze Sint Joostpenning – ter beschikking voor het beste afstudeerwerk van AKV|St.Joost. De prijs, die 2.500 euro bedraagt, wordt jaarlijks aan de winnaar overhandigd door de wethouder van Cultuur.