menu

Nieuws

Avans Hogeschool Breda scoort goed

foto Hanneke van Bokhoven
Bredavandaag logo
Hanneke van Bokhoven

SPORTPARK - Twee opleidingen aan de Avans Hogeschool in Breda zijn door studenten als beste van Nederland beoordeeld. Het gaat om Communication and Multimedia Design en Autonome Beeldende Kunst. Dat staat in de Nationale Studenten Enquête 2010.

In totaal zijn er vijftien voltijdopleidingen van Avans Hogeschool beoordeeld als beste van Nederland. Naast de podiumplaatsen, haalden nog veertien voltijdopleidingen van alle Avans locaties een landelijke tweede of derde plaats. Hier horen ook de opleidingen in Breda bij.

In Breda behaalden de opleiding Commerciële Economie en de internationale opleidingen International Business and Management Studies en International Business and Languages een tweede plaats. De derde plaatsen zijn voor de opleidingen Milieukunde, Fysiotherapie en Vormgeving.

De Nationale Studenten Enquête 2010 is ingevuld door ruim 37 procent van de studenten in heel Nederland. “Omdat het onderzoek nu in een nieuwe opzet is gehouden, hebben er meer studenten meegedaan. Dit komt omdat er voorheen ook een enquête werd gehouden door de hbo-raad. Meer dan een vragenlijst vinden ze al gauw te veel”, zegt woordvoerder Eric van Gennip.

Verder doen de deeltijdopleidingen in Breda het goed, met een eerste plaats voor onder meer Commerciële Economie, Werktuigbouwkunde, Informatica en Technische Informatica. Dit komt volgens Van Gennip omdat er in Breda een groot aantal deeltijdopleidingen in Breda zit gebundeld in één deeltijdacademie.

De opleidingen in Breda zijn ook hoger beoordeeld dan het gemiddelde in Nederland. Ze scoorden gemiddeld een 3,75 terwijl het gemiddelde rond de 3,60 zat. Over de inhoud van de opleidingen, de sfeer en de docenten zijn de studenten in het bijzonder te spreken. De beschikbaarheid van werkplekken kan daarentegen beter.

De resultaten van de enquête worden vanaf 15 juni ook gebruikt op Studiekeuze123.nl. Daarop kunnen aankomend studenten alle opleidingen met elkaar vergelijken.