menu

Algemeen

Wijkraad centrum wil geen groei ‘luidruchtige’ dagen

BREDA - Wijkraad centrum is kritisch op een verruiming van de mogelijkheid van het aantal luidruchtige dagen in het centrum. De wijkraad bespreekt het onderwerp tijdens de openbare vergadering van de raad dinsdagavond.

Architect station Breda maakt kans op prijs van 50.000 euro

BREDA - Architect Koen van Velsen is met zijn ontwerp van station Breda een van de vier genomineerde architecten voor de Abe Bonnema Architectuurprijs 2017. Van Velsen maakt kans op een geldprijs van 50.000 euro.

Haven bij Dok'19 geen voetgangersgebied, maar 'gedeelde ruimte'

BREDA - Het is altijd bomvol voor café Dok19 aan de haven van Breda. Zo vol, dat cafébezoekers soms de weg blokkeren voor voorbijkomende fietsers. Dok19-eigenaar Roger Omers pleitte daarom eerder al om de ruimte voor zijn café van fietsersgebied te veranderen in voetgangersgebied.

De Heerlijke Orde benoemt vier nieuwe leden

BREDA- De Heerlijke Orde van Breda heeft zondag vier nieuwe leden benoemd. Dat gebeurde zoals gebruikelijk in de Grote Kerk. De nieuwe leden zijn Marja Heerkens, Joost Bauwens, Norbert Kuijpers en Peter Leijs.

Verhuizing Rooi Pannen naar Seeligkazerne loopt vertraging op

BREDA- De verhuizing van De Rooi Pannen naar de nieuwe locatie in de Seeligkazerne loopt vertraging op. De verhuizing, zou oorspronkelijk in augustus 2018 plaatsvinden, heeft behoorlijke vertraging opgelopen. De nieuwe streefdatum is eind 2018.

Klokkenberg valt af als locatie voor Outdoor Brabant

BREDA- Onlangs werd bekend dat Outdoor Brabant nog geen nieuwe duurzame locatie heeft gevonden voor het evenement. Cees Meeuwis, voorzitter van Outdoor Brabant, kijkt toch graag vooruit. 

26 bomen binnenstad krijgen feestelijke lampjes

BREDA - Het Ondernemersfonds Binnenstad heeft voor 26 bomen in de Bredase binnenstad feestverlichting aangeschaft. Daarnaast is voor bijna alle straten in de binnenstad nieuwe sfeerverlichting voor de donkere dagen.

Pagina's