menu

Nieuws

Orthopedisch chirurg Paul Werner: ‘Samen met patiënt zoeken naar beste oplossing’

foto
Medinova
Paul Werner
Bredavandaag logo
Advertorial

(advertorial) - Orthopedisch chirurg Paul Werner is op 1 maart 2017 gestart bij Medinova Kliniek Breda. De onderste gewrichten vormen zijn aandachtsgebied: heup, knie, enkel en voet. “Interessant en bovenal dankbaar werk, vertelt hij. “Mijn doel is de patiënt meer mobiel te maken, zodat deze zijn dagelijkse activiteiten weer zonder belemmering kan uitvoeren.”

In de afgelopen jaren voorzag dr. Werner veel patiënten van een knie- of heupprothese en behandelde hij patiënten met een standsafwijking aan de voet of knie. “Orthopedie is een praktisch vak. Dat vind ik prettig. Je bent heel gericht bezig met een oplossing voor een concreet probleem, zoals pijnklachten in de heup, een knobbel op de voet of meniscusklachten. Met de patiënt bespreek ik uitvoerig de hinder die hij daarvan ondervindt in zijn dagelijks leven. Het is heel vervelend als je niet meer kunt doen, wat je altijd deed. Samen zoeken we de behandeling die het beste bij hem of haar past. Dat hoeft zeker niet altijd een operatie te zijn.”

Hoog slagingspercentage
“Nee, ik ben niet degene die bepaalt wat er gebeurt”, schudt dr. Werner het hoofd. “De patiënt heeft het laatste woord. Uiteraard geef ik een duidelijk advies en leg ik de voor- en nadelen uit van de verschillende behandelmogelijkheden. Daar neem ik de tijd voor. Ik leg dan ook uit dat orthopedische ingrepen een hoog slagingspercentage hebben. In 90% van de gevallen is de patiënt na de behandeling weer beter mobiel of tenminste minder afhankelijk van hulpmiddelen.”  

Korte lijnen
Paul Werner werkte in verschillende ziekenhuizen in het noorden en oosten van het land. Als geboren en getogen Brabander wilde hij graag terug naar zijn roots. Hij kijkt uit naar een andere manier van werken in het zelfstandig behandelcentrum Medinova Kliniek Breda. “Dankzij de kleine professionele teams en de korte lijnen kunnen we zaken sneller regelen voor de patiënt. Geen lange wachttijden voor een consult en evenmin voor de operatie. Bovendien ziet de patiënt maar één arts. Daarmee bespreekt hij zijn klachten, indien nodig voert dezelfde arts de operatie uit en zien ze elkaar terug bij de nacontrole. Zo hoeft de patiënt niet steeds opnieuw zijn verhaal te doen.”

“Het grootste voordeel voor mij als arts is dat we in een kleinschalig behandelcentrum minder tijd aan vergaderen en neventaken kwijt zijn. We kunnen ons volledig richten op de inhoud en ontwikkeling van ons vak. Zo kunnen we bijvoorbeeld sneller nieuwe technieken toepassen. Dat heeft zeker voordelen voor de patiënt. De nieuwste technieken geven minder pijn na de operatie en hebben een korter revalidatieproces. Het geeft mij iedere keer energie als de patiënt enkele weken na de ingreep weer vlot mijn spreekkamer in loopt.”

Medinova Breda
Takkebijsters 5a
4817 BL Breda
076 - 201 93 00