menu

Nieuws

Laatste nieuwbouwwoningen Waterdonken bijna uitverkocht

foto
Rienks Architecten
De 21 woningen van 21Wijds staan letterlijk in het groen.
Bredavandaag logo
Advertorial

(advertorial) - De bouw van de laatste grondgebonden woningen in Waterdonken start in januari. Het gaat om 21 woningen die samen het project 21 Wijds vormen. Enkele weken voor de start bouw zijn er nog maar enkele woningen te koop.

De woningen hebben een geheel eigen karakter, passend bij de rest van de autoluwe wijk. Een terras op het zuiden, twee eigen parkeerplaatsen onder de woning en uitzicht op groen.

De laatste 21 woningen in het hart van de wijk Waterdonken, zijn uniek, geeft ontwikkelaar René Verschiere aan. “Alle woningen hebben een terras op het zuiden met een trap naar het openbaar groen. Daarmee heb je wel de luxe van groen, buiten-  en speelruimte om je heen, maar niet het onderhoud.”

Het project is om meerdere redenen bijzonder. Parkeren gebeurt namelijk onder de huizen. “Iedere woning heeft twee parkeerplaatsen onder de eigen woning. Vandaar uit kun je via een deur naar je eigen huis.” 21 Wijds volgt daarmee de uitgangspunten van de wijk, namelijk de auto’s zoveel mogelijk van de straat.

De door Marcel Snellenberg van Rienks Architecten ontworpen woningen zijn ruim - met een inhoud van bijna 750m3 - en hebben een moderne plattegrond. “De ouderslaapkamer is bijvoorbeeld 24 m2 groot”, vertelt Verschiere.

'Iedere woning heeft twee parkeerplaatsen onder de eigen woning'

De woningen zijn hoogwaardig afgewerkt met onder andere een greeploze keuken met apparatuur en natuurstenen blad, houten binnendeurkozijnen met stompe binnendeuren en mooi sanitair.

“Een ander pluspunt van deze woningen is de onderhoudsvrije gevel, die bestaat uit mooi metselwerk en kunststof kozijnen”, geeft Verschiere aan. Ook aan het energieverbruik is gedacht. Zo zijn de woningen aangesloten op het stadsverwarmingsnet en standaard voorzien van PV-panelen.

De koopprijzen zijn vanaf €320.000,- VON. Dit is inclusief de twee eigen parkeerplaatsen in de half ondergrondse parkeerkelder.  Na de start van de bouw in januari worden de woningen naar verwachting rond de jaarwisseling van 2017-2018 opgeleverd.

Naast Rienks Architecten heeft R2 Constructieadviesbureau uit Breda een belangrijke rol in het ontwerpproces gespeeld. De woningen zijn ontwikkeld door OntwikkelingsCombinatie Waterdonken B.V.

Belangstelling?
Kijk op de site van Van de Water Makelaars welke woningen nog beschikbaar zijn

Meer info over het project op 21wijds.nl