menu

Nieuws

DC Klinieken opent pijncentrum in Breda

Bredavandaag logo
Amber Janssen

BREDA - DC Klinieken wil in september een pijncentrum aan de Hoge Mosten aan de rand van de Haagse Beemden openen. De zorgorganisatie heeft op het moment veertien vestigingen.

DC Klinieken heeft zelfstandige behandelcentra met een divers zorgaanbod. “Wij willen een landelijke dekking en hebben op dit moment centrums in Friesland, Limburg, Noord en Zuid Holland, Almere. In Brabant nog niet, die willen wij er graag bij hebben”, vertelt Anneke Snelder, operationeel directeur.

Pand
“We zochten een pand in de Regio Breda op een begane grond, waar je goed kan parkeren en bereikbaar is met openbaar vervoer. Uiteindelijk zijn we hierop uitgekomen.” Het is de bedoeling dat het pijncentrum in Breda opent in september.  “Het vergunningstraject moet nog goedgekeurd worden. Als het meezit dan moet het mogelijk zijn om in september te starten.”

DC Klinieken huurt de hele begane grond, maar gaat in eerste instantie maar de helft gebruiken. “Later willen we de andere helft in gebruik gaan nemen. We zijn ons nog aan het oriënteren hoe we dat precies gaan doen. In ieder geval iets wat we op andere locaties ook doen, want daar zijn we goed in.” In andere vestigingen biedt het onder meer MRI- en röntgenonderzoek, maar ook orthopedie.

Pijncentrum
Het pijncentrum is voornamelijk voor patiënten met chronische pijn. “De ervaring leert dat alleen de pijnbehandeling door een pijnarts, anesthesioloog, niet voldoende is. Wij willen een pijncentrum neerzetten voor integrale pijn zorg, waar zowel bewegings therapie als ook psychologische ondersteuning onderdeel van uitmaakt.  Er zit ook een stuk educatie bij over omgaan met chronische pijn. We vinden dat de pijnzorg moet bestaan uit verschillende componenten.”

De kliniek heeft in Rotterdam een nieuwe pijnafdeling geopend, waar ze al volgens dit concept werkt. “Het is de bedoeling dat al onze pijnafdelingen er zo uit gaan zien, dus ook in Breda.”