menu

Nieuws

Politie betrapt twee inbrekers op heterdaad

foto
Guido van der Kroef
Bredavandaag logo
redactie

BREDA - De politie heeft afgelopen nacht twee inbrekers op heterdaad betrapt bij een woninginbraak aan de Bavelselaan.

De politiemeldkamer kreeg kort na middernacht een melding van een alerte getuige, die glasgerinkel had gehoord. Hij vermoedde dat er in de woning werd ingebroken. De daders hadden een personenauto klaar staan. Diverse politie-eenheden reden onmiddellijk naar de Bavelselaan, terwijl de getuige de laatste informatie aan de medewerker van de meldkamer doorgaf.

De politie kon, mede dankzij de inzet van een blaffende politiehond, een van de inbrekers spoedig aanhouden. Zijn makker in het kwaad ging er echter in de vluchtauto vandoor. Hij liet zich niet tegenhouden door de agent, die hem met een klap op een autoruit vergeefs dwong te stoppen. Op de Allerheiligenweg werd deze verdachte alsnog aangehouden. Het tweetal, Zundertenaren van 18 en 19 jaar, zijn overgebracht naar het politiecellencomplex aan de Mijkenbroek.

Bij onderzoek bleek dat daadwerkelijk in de woning was ingebroken. De daders hadden een ruit vernield om binnen te komen. De woning was doorzocht. Vanaf de oprit werd een personenauto gestolen. Omdat de bewoners afwezig zijn, is nog geen aangifte opgenomen en is niet bekend wat er verder ontvreemd is.