menu

Nieuws

Breda pakt vuurwerkoverlast nog harder aan

Erik Eggens

BREDA - De gemeente gaat samen met de politie en de brandweer vuurwerkoverlast nog harder aanpakken dan vorig jaar. Weer een niet gedekte schadepost van 110-duizend euro wil Breda hoe dan ook voorkomen. Ook het aantal vuurwerkslachtoffers is te hoog.

Minderjarigen die betrapt worden op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk worden doorverwezen naar bureau Halt voor een taakstraf. Wie 18 jaar of ouders is, loopt het risico op een strafblad. Bij vernieling wordt sowieso aangifte gedaan. De politie controleert daarnaast scherp op illegale vuurwerkhandel.

Vorig jaar leverde vernielingen door vuurwerk in de hele stad opengereten prullenbakken, opgeblazen brievenbussen en beschadigde speeltoestellen op. De gemeente zet ook extra toezichthouders in die zich dit jaar onder andere richten op het voorkomen van vernielingen. Vuilnisbakken verdwijnen eind december uit het straatbeeld.

Verder wordt bij verkooppunten van vuurwerk gecontroleerd of de opslag goed is geregeld en of de verkoop niet te vroeg van start gaat.