menu

Nieuws

Amerikanen aan de haal prijzen BUT-Filmfestival

foto BUT-Filmfestival
Marc de Vries

CENTRUM - Twee Amerikanen gingen afgelopen weekend aan de haal met de hoofdprijzen van het BUT-Filmfestival. Zaterdag vond de prijsuitreiking plaats. Winnaar van de BUT-awards waren Clay Liford, met zijn film Earthling en Jake Armstrong met film The Terrible Thing of Alpha-9.

De jury keek naar originaliteit en de manier waarop het verhaal werd vertelt. Volgens de jury kreeg Liford het met zijn film het best voor elkaar de verschillende elementen op zeer geraffineerde wijze bij elkaar te brengen. Die verschillende elementen zijn B-movie, Trash en Underground (BUT).

De winnaar van de BUT-award voor de beste short-movie was Jake Armstrong met zijn film The Terrible Thing of Alpha-9. Een animatiefilm die gaat over een bountyhunter die naar een eenzame planeet in de ruimte afreist om een verschrikkelijk monster te doden.

Voor de uitreiking werd een zombiefilm getoond van Thijs van Gasteren. Opvallend is dat hij de film, Earman and the Revenge of the Zombie-Chick-Squad, gemaakt heeft op het BUT-festival. Voor de Zombie-Chicks gebruikte hij ook mensen uit het publiek dat naar het BUT-festival kwam.

De organisatie van het BUT-Filmfestival kijkt terug op een succesvolle vijfde editie van het evenement. Het bezoekersaantal was dit jaar dubbel zoveel als vorig jaar.