menu

Nieuws

Bredaas talent in regiofinale Kunstbende

De finalisten uit Breda. Foto: Hanneke van Bokhoven
Bredavandaag logo
Hanneke van Bokhoven

TILBURG – Twee jonge talentvolle Bredase modeontwerpsters stonden zondag in de regiofinale van de Kunstbende. In het Tilburgse poppodium 013 vertoonden Rebecca van Eekelen (14) en Marre van der Zee (16) hun talent voor mode. Helaas ging de eerste plaats naar ‘Future Time’.

In de finale van regio Brabant lieten Rebecca en Marre in de categorie ‘fashion’ zien wat ze in huis hadden. Het duo is een van de drie groepen die de finale hebben bereikt. De aanwezige jury lette vooral op enthousiastme, de timing en muziek, en natuurlijk de ontworpen kleding.

Met het thema ‘Tijd’ hebben ze zelf een show bedacht. “Met ‘De tijd vliegt’ hebben we een tijdlijn als rode draad genomen. We lieten in het begin een doek zien met past-present-future erop zodat we duidelijk konden maken dat we door de tijd heen gingen”, legt Marre uit.

Met een ‘Marie Antoinette’, een zakenvrouw uit de 21e eeuw, een Griekse Godin en een soort oervrouw lieten de meiden goed zien dat er verschillende tijdsstromingen zijn gebruikt. Het publiek werd vooral enthousiast bij de Marie-Antoinette jurk.

Time Tales, zo noemen de Bredase meiden zichzelf, hebben alle kleding helemaal zelf ontworpen en gemaakt. Ze zijn pas vorig jaar september begonnen met de cursus mode aan de Nieuwe Veste, en hebben hun kans gegrepen door mee te doen aan de Kunstbende. “We hebben geen hulp gehad van onze docent, alleen wat tips over het licht om modellen goed te laten zien”, vertelt Rebecca.

Het idee van de verschillende modestijlen is ontstaan uit veel brainstormen. “We hebben alle ideeën uitgewerkt waarvan we dachten: ‘hee, da’s leuk!’, en van het een kwam het ander.”

Marre en Rebecca vonden hun modeshow wel goed gaan, maar niet zo goed als in de voorronde van Eindhoven. “De opening ging niet zoals we wilden. En achteraf konden we niet uitleggen wat de bedoeling van onze show was”, zegt Rebecca.

Helaas werd het duo dus tweede en gaat de grote finale op 17 april in Amsterdam aan hun neus voorbij. Maar stoppen met kleding ontwerpen doen ze niet. Als ze klaar zijn met de cursus in Breda, willen ze allebei zeker verder in de mode. De 16-jarige Marre is in ieder geval al aangenomen op de mode-opleiding van ROC Tilburg.