menu

Nieuws

1,7 miljoen voor Bredase woningbouwprojecten

Erik Eggens

BREDA - De gemeente Breda heeft een stimuleringssubsidie van 1.768.634 euro voor zes woningbouwprojecten van VROM ontvangen. Het doel hiervan is om projecten weer te stimuleren, waarvan de bouw wegens de kredietcrisis niet kan worden gestart of voortgezet.

Het gaat om de bouwprojecten STACK, Breda Binnen Buiten, Verbeetenstraat, Nieuwe Buren, Buitenveld en Veste Residentie Beukenhof. Dat maakte de gemeente dinsdag bekend.

Per woning was er een maximum van tienduizend euro beschikbaar. De hoogte van de subsidieverstrekking is afhankelijk van het aantal woningen van het project. In totaal gaat het om 353 woningen. Respectievelijk 58 woningen van project STACK; 146 van het project Breda Binnen Buiten; 92 van het project Verbeetenstraat; 12 van het project Nieuwe Buren; 20 van het project Buitenveld en 25 van het project Veste Residentie Beukenhof komen in aanmerking voor de subsidie.

211 gemeenten in Nederland hebben voor één of meerdere woningbouwprojecten een aanvraag ingediend, waaronder Gemeente Breda. Minister Van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie (VROM) heeft voor 100 miljoen euro subsidie toegekend voor de bouw van ongeveer 15-duized koop- en duurdere huurwoningen. Als voorwaarde wordt onder meer gesteld dat de bouw van alle woningen in 2009 moet zijn gestart of voortgezet.

Voor de Tijdelijke Stimuleringsmaatregelingen woningbouwprojecten is door VROM maximaal 395 miljoen euro gereserveerd. Na deze eerste toekenning van 100 miljoen euro volgen later nog twee rondes waar gemeenten aanvragen voor kunnen indienen.