menu

Nieuws

Schattige konijntjes zetten Paleis op stelten

Bredavandaag logo
Anonymous

BREDA – Daar zitten ze getweeën naast elkaar in het gras. Konijntjes. Lief, klein en snoezig. Maar ook de nachtmerrie van de bewoners van Het Paleis op het Chassé Park. De dieren graven holen en tunnels onder het appartementencomplex met alle gevolgen van dien.

“Mensen hebben problemen om ramen schoon te maken, want dan stappen ze in de gaten van de holen,” zegt Bets Schaerlaeckens, voorzitter van de wijkraad Chassé Park/Oud-Boeimeer. “Ze zitten echt overal. Aan de waterkant, aan de andere kant van het stadskantoor. Maar het ergste is het bij Het Paleis. Het is een echte konijnenplaag.”

Schaerlaeckens denkt dat er maar één oplossing is. “Uitroeien.” Alle andere oplossingen hebben tot nu toe niet geholpen. “Als je ze vangt zitten er zo nieuwe. En de gaten dichtgooien kan ook niet, want een nieuw gat is zo gegraven.”

Eigenaar van het gebouw is Vesteda. "Wij zijn bekend met het probleem," aldus persvoorlichter Romain Groenen. "Het is al enkele maanden onderwerp van gesprek met de huurdersbelangenvereniging. Wij zullen afzonderlijk én gezamenlijk de gemeente aansporen om tot passende maatregelen te komen." Groenen geeft aan te gaan kijken hoe ze de overlast zoveel mogelijk kunnen beperken.

Voorlopig kunnen de konijnen ongestoord hun gangenstelsel uitbreiden onder Het Paleis. Met verschillende verzakkingen in de bestrating tot gevolg.

Wanneer de plannen van de konijnen zelf ondergraven worden is nog niet bekend.