menu

Nieuws

Breda start proef LED-verlichting Zonnebekestraat

Bredavandaag logo
Anonymous

BREDA - Eind maart start de gemeente Breda een proef met LED-verlichting in de Zonnebekestraat. Dat gebeurt mede op verzoek van een aantal bewoners uit deze straat. Het gaat in deze proef, die drie maanden duurt, om de nieuwste techniek met de meest energiezuinige straatverlichting, stelt de gemeente.

Wethouder Willems: “We waren al eerder van plan een nieuwe proef te doen. Na contact met bewoners hebben we voor de Zonnebekestraat gekozen. De bewoners deden dat verzoek in het kader van de deelname van hun straat aan het Klimaatstraatfeest. Een landelijke actie waarmee energiebesparing wordt gestimuleerd.”

Tijdens de proef verwijdert de gemeente de huidige lamphouders van de lichtmasten en vervangt die door LED-lamphouders en ook vervangt ze de verouderde lichtmasten door nieuwe. De gemeente wil de mening van de bewoners weten over hun beleving van deze straatverlichting voor die toe te passen in nieuwbouwplannen.

Voorafgaand aan de proef worden de bewoners geënquêteerd over de huidige situatie. Drie maanden na de plaatsing van de LED-verlichting volgt een tweede enquête om hun mening over de nieuwe verlichting te peilen.