menu

Nieuws

Catootje tekent een Doodle 4 Google

De tekening van Catootje.
Bredavandaag logo
Anonymous

BREDA – De negenjarige Catootje Luijerink uit Breda is de Noord-Brabantse finaliste van de Doodle 4 Google-verkiezing. Van de bijna 30.000 inzendingen in Brabant was Catootje de beste.

De basisschool van Catootje, de Dirk van Veen deed mee aan de verkiezing. Alle kinderen van groep 3, 4 en 5 maakten een tekening voor de wedstrijd. Catootje zit in groep 5 bij jufrouw Anita en meester Jeroen. “Ik ben op een middag twee uur bezig geweest met de tekening.” Het eindresultaat is prachtig. Delfts blauwe panden sieren het Google-logo.

Inspiratie voor de tekening deed Catootje op toen ze een dagje met haar moeder naar Delft ging in de herfstvakantie. En door heel veel plaatjes van Nederland te bekijken. Ook de toilet van de familie Luijerink is Delftsblauw. “Ik heb het helemaal zelf verzonnen en getekend, en daarna heb ik het opgestuurd naar de burgemeester van Delft en Amsterdam”, vertelt Catootje.

Ook al vindt Catootje tekenen heel leuk, later wil ze liever dokter worden.

Je kunt stemmen op de tekening van Catootje. Als ze wint dan vervangt haar kunstwerk op 15 januari 2009 het Google logo op Google.nl.

Via deze link kun je stemmen:
http://www.google.com/intl/nl/doodle4google/vote.html