menu

Nieuws

Ganzenpoep hindert recreanten Asterdplas

Ganzen bij de Asterdplas. foto Carl Mureau
Bredavandaag logo
redactie

BREDA - Ganzenpoep dreigt een plaag te worden voor recreanten bij de Asterdplas in de Haagse Beemden.
Wie nu een bezoek brengt aan de recreatieplas, loopt grote kans met zijn blote voeten in de uitwerpselen van ganzen te trappen. Niet zo vervelend als hondenpoep, maar evenmin een prettig gevoel tussen de tenen.
Geluk bij een ongeluk is dat de zon de laatste weken nauwelijks geschenen heeft. Het bezoek aan de Asterdplas is de voorbije vakantietijd dan ook gering geweest. De Reddingsbrigade Breda spreekt van een rustige periode.
Maar mede daardoor voelen de ganzen zich prima op hun gemak op en rond het water. Ze hebben ook gezorgd voor vers nageslacht. En hoe meer ganzen, des te meer uitwerpselen op het zandstrand en de aangrenzende ligweide.
De gemeente Breda is op de hoogte van de probematiek en onderzoekt of moet worden ingegrepen. ,,We kijken ernaar'', bevestigt een woordvoerster. Waar dit toe leidt, kon zij niet zeggen.
De kwaliteit van het zwemwater is sinds eind juli overigens ongewijzigd. De Asterdplas bevat weliswaar een verhoogde concentratie bacteriën, maar wie erin gaat zwemmen, hoeft niet bang te zijn om er ziek van te worden. Een boodschap van deze strekking valt nog steeds te lezen op het Asterd-strand.