Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Groot gaslek op Markendaalseweg: Straat afgezet en gebouw ontruimd

Door: Michel Claessens 112 Meldingen

BREDA - Brandweer en politie hebben woensdagmiddag de Markendaalseweg gedeeltelijk afgezet vanwege een groot gaslek. Het lek bevindt zich hoogstwaarschijnlijk in het Snellehofcomplex. Meerdere appartementen en kantoorruimtes in het pand zijn ontruimd. De brandweer heeft opgeschaald naar een middel-hulpverlening, wat betekent dat extra eenheden zijn opgeroepen.

Woensdag rond 15:00 uur kreeg de meldkamer een melding binnen van een gaslek aan de Markendaalseweg. Meerdere hulpdiensten, waaronder brandweer en politie, kwamen ter plaatse. Al snel werd er door de brandweer opgeschaald naar een middel-hulpverlening en werden extra eenheden opgeroepen. De straat is afgezet en ontruimd vanaf de kruising met de Karnemelkstraat tot aan de Jan van Polanenkade.

Ontruimd

Het gaslek bevindt zich waarschijnlijk in het naastgelegen Snellehofcomplex. Meerdere appartementen en kantoorruimtes zijn al door de brandweer ontruimd. Ook medewerkers van netbeheerder Enexis zijn aanwezig om het gas af te sluiten. Hoe het lek is ontstaan, is vooralsnog onbekend.


Hulpdiensten bij de gaslek - Tom van der Put