menu

Laatste Vandaag

SP teleurgesteld: ‘Hoopt dat inzet gewaardeerd wordt’

BREDA - SP-lijsttrekker Bas Maes is helder over de rol die zijn partij kan spelen bij formatiebesprekingen voor een nieuw college. “Als je een derde van je zetels verliest, dan past terughoudendheid.”

GroenLinks: ‘Wij willen voluit meedoen voor het college’

BREDA - GroenLinks ziet in de verkiezingswinst van drie naar vijf zetels voldoende aanleiding om als serieuze partner formatiegesprekken aan te gaan voor een nieuw college. Dat zegt lijsttrekker Peter Bakker in een eerste reactie

Analyse: Formatie nieuw college flinke puzzel voor VVD

BREDA - Tijdens de verkiezingsavond houden de lijsttrekkers van de verschillende het bij algemeenheden als het gaat om de formatie van een nieuw college. Maar duidelijk is dat dit wel een uitdaging gaat worden.

Verpletterende zege VVD; rol lokalen geminimaliseerd

BREDA - De VVD heeft een verpletterende verkiezingsuitslag behaald. De liberalen hebben elf van de 39 zetels bemachtigd. Daarmee heeft de partij van lijsttrekker Thierry Aartsen drie zetels meer dan in 2014.

D66 en VVD weer grootste in exitpoll BredaVandaag

BREDA - D66 en VVD lijken opnieuw de grootste partijen te worden in Breda. Dat kan voorzichtig geconcludeerd worden uit de exitpoll die BredaVandaag deze woensdag online heeft gehouden. De meer dan 90 stembureaus waren woensdag tussen 07.30 en 21.00 uur geopend.

'Als je niet stemt heb je geen recht van spreken'

BREDA - Veel mensen zijn toch nog bereid om na hun werkdag even langs het stembureau te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op woensdagavond 21 maart staat er bij het Stadskantoor in Breda een uur voor sluiting van de stembureaus nog een rij van ongeveer twintig mensen. 

Pagina's