menu

Laatste Vandaag

50 jaar Venise Bar: paars is het nieuwe roze

CENTRUM - Van gaycafé waar bezoekers achter de rolluiken verdwenen om niet op te vallen, naar kroeg waar iedereen welkom is. De Venise Bar bestaat vijftig jaar. Edwin van de Merwe vertelt over zijn tijd van klant naar eigenaar. En over Erna de Haas, die in ‘67 begon met het café.

Man sticht brand op eigen balkon

BREDA - Een 53-jarige man die in de nacht van maandag op dinsdag brand op zijn balkon had gesticht, is door de de politie aangehouden. Dat gebeurde in een pand aan de Oude Vest.

Monkey Town en Joepie pleiten voor keurmerk indoorspeeltuinen

BREDA - Indoor speeltuinen Monkey Town en Joepie in Breda doen er alles aan om zelf de veiligheid van kinderen te waarborgen. Daarom controleren ze zelf en houden ze een logboek bij. De veligheid zit bij hun goed, geven ze aan.

Nieuwe secretaris voor Breda Jazz Festival

BREDA - De organisatie van het Breda Jazz Festival heeft sinds deze week een nieuwe secretaris in de persoon van Femke Kanters. Zij neemt de taken over van Annick Tendijck, die nog algemeen bestuurslid blijft tot en met komend festival.

Vreven tevreden na winst: 'Blij met organisatie en inzet'

UTRECHT – Stijn Vreven kijkt met tevreden gevoel terug op zijn eerste competitiewedstrijd als coach van NAC. “Ik ben vooral blij met de inzet en de organisatie die ik deze wedstrijd heb gezien. Een serie neerzetten wordt nu belangrijk.”

NAC wint eerste wedstrijd onder Vreven en staat vijfde (video)

UTRECHT – De eerste wedstrijd van Stijn Vreven in de Jupiler League is winnend afgesloten. NAC won in Utrecht van Jong Utrecht met 0-2. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. NAC staat door de overwinning op de vijfde plaats.

EU-subsidie voor internationale samenwerking Avans

BREDA - Avans Hogeschool gaat op het gebied van zorg en welzijn een internationale samenwerking aan met 2 Europese hogescholen en 3 universiteiten in Zuid-Afrika. Daarvoor hebben de instellingen een subsidie ontvangen van ruim € 800.000 uit het hogeronderwijsprogramma van de Europese Unie.

Pagina's