Afbeelding
Foto: Michel Claessens

Met confetti en De Paarse Heide is het Breda Jazz Festival officieel begonnen

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - De 52e editie van het Breda Jazz Festival is vanmiddag officieel van start gegaan op de Grote Markt. Vier dagen lang kunnen bezoekers genieten van live jazzmuziek in de binnenstad van Breda. Tijdens de opening lieten de solisten van Breda Jazz Burgemeester Paul Depla mocht het festival openen en gezamenlijk met het publiek en de muzikanten werd De Paarse Heide gezongen. “De komende vier dagen gaat het om de muziek en het gaat om swingen”, aldus de burgemeester.

Traditiegetrouw werd het Breda Jazz Festival officieel geopend op de Grote Markt in Breda. Op dat moment werd de aftrap gegeven voor vier dagen lang feest. De Nieuwe Veste Bigband trad op en de voorzitter van het jazzfestival, Hanneke Griffioen, vertelde kort wat de bezoekers kunnen verwachten van deze 52e editie. 

Ook burgemeester Paul Depla was aanwezig om het festival officieel te openen. “Het worden geweldige vier dagen. De zon gaat schijnen, de jazzklanken klinken door de stad en u gaat genieten”, zo sprak Depla het publiek toe. Na afloop van de ceremonie zong de Burgemeester het Bredase volkslied, De Paarse Heide, samen met de muzikanten van Breda Jazz en het publiek.

Tekst gaat verder onder de foto


Burgermeester zingt mee met de Paarse Heide- Foto: Michel Claessens

Podia

Jaarlijks bezoeken zo’n 250.000 mensen Breda tijdens het jazzfestival. Tijdens het Breda Jazz Festival kunnen bezoekers genieten van 200 optredens bij een van de 23 podia. Met uitzondering van enkele speciale binnenconcerten zijn alle optredens gratis. 

De podia zijn te vinden op: het Riant-Stoutenbeek podium op Grote Markt Midden, het Scorpions Security podium op Grote Markt Zuid, het Meinselect podium in St. Janstraat, De Rooi Pannen podium op Pleintje Veemarktstraat, Landgoed De Klokkenberg podium in Willem Merkxtuin, Visker podium op Kasteelplein Noord, Golden Tulip Hotel Keyser podium op Kasteelplein Zuid, podium Kerkplein, Urban Bozz podium in T-huis, podium ‘t Sas Terras, podium ‘t Sas plein, RB Media podium op Havermarkt, Winters Bouw & Ontwikkeling podium in Spanjaardsgat, Stappen & Shoppen podium in Haven, Nassau Sneltransport podium bij BAAI de Club, NS station en Willemstraat, Golfpark De Haenen podium bij Hotel Nassau, Vrienden van Breda Jazz Festival podium in De Avenue, Publieke Werken, Zuylen Uitvaartverzorging podium bij Grote Kerk, Busker podium op Grote Markt Midden, Busker podium in Halstraat, Busker podium in The Streetfood Club.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding