Afbeelding
Foto: Henk Voermans

Zomerse temperaturen: Woensdag warmste dag van de week

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Het is zomers warm in Breda vandaag en morgen. Vandaag wordt het zo’n 22 graden, en morgen wordt de warmste dag van de week met mogelijk 25 graden.

Dinsdag

Nadat maandag al een mooie dag was, wordt het dinsdag nog warmer. In Breda kan het zo’n 22 graden worden. Deze middag is het overwegend droog met veel ruimte voor de zon. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidoosten.

Woensdag

Woensdag valt de temperatuur nog wat hoger uit en krijgen we waarschijnlijk zelfs te maken met de warmste dag van het jaar tot nu toe. “In de kustgebieden wordt het 19 tot 23 graden, maar landinwaarts kan het op veel plekken zomers warm worden met ruim 25 graden”, laat Weeronline weten. “De dag verloopt grotendeels droog met veel ruimte voor de zon. Door de hoge luchtvochtigheid kan het wat benauwd aanvoelen. In de avond is het niet geheel uitgesloten dat een enkele (onweers)bui kan voorkomen in het zuiden van het land, maar vooralsnog lijken alle buien buiten onze landsgrenzen te vallen. De wind is zwak tot matig en draait gedurende de dag van het noordwesten naar het noordoosten.”

Voor donderdag en vrijdag is meer regen verwacht. De dagen daarna staat er vooralsnog weinig neerslag op het programma en dat zou natuurlijk goed nieuws zijn voor zowel 4 als 5 mei. Het is nog wat onzeker hoe warm het precies gaat worden, maar de kans is groot dat de maxima in het weekend ergens tussen de 15 en 20 graden liggen. “Met een zonnetje erbij is het dan heerlijk weer om op een festival te staan of er gewoon lekker op uit te trekken. In de nieuwe week zijn weer enkele buien mogelijk, maar kletsnat lijken de dagen zeker niet te verlopen”, besluit Weeronline.