menu

Zomerwandelingen o.l.v. een VVV-gids

Het Nassaumonument staat op de route van de stadswandelingen door Breda. Foto: Mariëlle Houben
29 juli 2017 | 14:00 tot 19 augustus 2017 | 16:00
Lokatie: 
VVV Breda
Prijs: 
€ 7,95 - kinderen 4 t/m 13 jaar € 6,95, BredaPas gratis

Breda – Wist u dat Breda een historische band heeft met ons Koningshuis? Dat de Bredase Haven vroeger een belangrijke aanvoerplaats van zeevis was en dat er een echt Nassaukasteel midden in het stadscentrum staat? Gidsen van de VVV Breda vertellen er deze zomer alles over tijdens de verschillende rondleidingen van 29 juli t/m 19 augustus.

Historische Kilometer
De Historische Kilometer voert via het Nassaumonument naar het park Valkenberg, de vroegere kasteeltuin. De gids leidt u rond over het terrein van het Kasteel van Breda, maar ook door de adembenemende Grote of Onze Lieve Vrouwekerk en over het middeleeuwse Begijnhof. De wandeling brengt u op plaatsen die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn. De Historische Kilometer wordt gelopen op zaterdag 29 en maandag 31 juli en op woensdag 2, vrijdag 4, dinsdag 8, donderdag 10, zaterdag 12, dinsdag 15, donderdag 17 en zaterdag 19 augustus.

Kasteelwandeling
Tijdens de Kasteelwandeling krijgt u een uitgebreide rondleiding over het terrein van het Kasteel van Breda. U bezoekt o.a. de onderaardse gang, een van de torens van het Spanjaardsgat en de binnenplaats van het kasteel. De gids vertelt u alles over het kasteel en zijn bewoners van vroeger en nu.
Op het terrein van het Kasteel van Breda is al bijna tweehonderd jaar de Koninklijke Militaire Academie gevestigd. VVV Breda is de enige organisatie die groepen mag rondleiden op dit defensieterrein. De Kasteelwandeling staat op het programma op dinsdag 1, donderdag 3, zaterdag 5, maandag 7, woensdag 9, vrijdag 11, maandag 14, woensdag 16 en vrijdag 18 augustus

Door deel te nemen aan de VVV-wandelingen draagt u bij aan het behoud van de Grote Kerk en het Kasteel van Breda.

In verband met bezoek aan defensieterrein is een legitimatiebewijs verplicht!
De wandelingen starten bij de VVV Breda, Willemstraat 17-19 (bij het Centraal Station)
Tijd: 14.00 uur (13.45 uur verzamelen i.v.m. registratie legitimatiebewijzen).
Prijs: € 7,95 p.p. (€ 6,95 kind 4 t/m 13 jaar). BredaPas-houders gratis
De wandelingen van VVV Breda zijn iedere laatste zaterdag van de maand en tijdens de zomer-, herfst- en kerstvakantie.
Voor groepen zijn deze wandelingen het hele jaar op afspraak te boeken.

Reserveringen en informatie:

VVV Breda
Willemstraat 17-19 en Grote Markt 38
0900-5222444 (€ 0,25 per minuut)
info@vvvbreda.nl  www.vvvbreda.nl

Volg de VVV Breda op Facebook (VVV Breda, Gek op Breda, Shops & Funroute en Restaurants Breda), YouTube, Twitter, Instagram én in de App Store!