menu

Sabbardeya en Interflow

Sabbardeya (Sabbardeya)
Sabbardeya brengt de rockende triphop opnieuw naar Breda toe! (Sabbardeya)
21 juli 2017 | 22:00 tot 22 juli 2017 | 1:00
Bestaande locatie: 
Café de Speeltuin

Op vrijdag 21 juli 2017 knalt je weekend wederom goed in, zeker wanneer de bands SABBARDEYA en Interflow het podium van Friday On The Rocks betreden! Deze avond eens geen recht toe recht aan rock, maar rock met een experimenteel randje. Stichting Poporganisatie Breda (POB) en Cafe de Speeltuin organiseren al jarenlang het wekelijkse evenement Friday On The Rocks in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot rockmuziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.

Wanneer het Eindhovense, maar ook wel met de wortelen in het Bredase, triphoptrio Sabbardeya het podium bestijgt nemen de drie sleutel elementen, te weten duisternis, enigmatisch en daadkracht, je zintuigen geheel over. Samen brengen ze een oorstrelende kruising van de muziek Björk, Nine Inch Nails en Portishead. Het doel is om het publiek te raken en mee te nemen, via de unieke samenstelling van drums, bas, synths en zang. Deze ongebruikelijke combinatie zorgt dan ook weer voor interessante én dansbare composities. Hoor wat ze zeggen en voel daarbij ook zeker de klanken die ze spelen. Dit samen zorgt dat je wordt meegenomen in de smaak van het verhaal waarmee Sabbardeya jou ook zal overtuigen. En dit overtuigen deden ze onlangs nog op het podium van Mezz tijdens de Breda Barst Kick-Off, want in september staat dit drietal op een van de podia in het Valkenberg, maar eerst dus nog op de planken van café De Speeltuin!

Experimenteren, vernieuwen en vriendschap. Dat zijn de drie pijlers van de Enschedese rockband Interflow. De band combineert rock met invloeden van elektronische genres én hiphop, waardoor er een unieke sound ontstaat. Synthesizers en samplers versterken de melodische gitaren, krachtige baslijnen en strakke beats. Shows worden gekenmerkt door uitbundige groepsdynamiek, en de compleet verschillende muziekvoorkeuren van de vijf jongens geven een interessante draai aan het diverse repertoire. Verwacht een eigenzinnige sound met een brok energie die vrijkomt op het podium. Sinds 2015 timmert Interflow hard aan de weg, en winnen ze de ene na de andere regionale bandwedstrijd. Een jaar later mogen ze Popsport Overijssel in de landelijke finale vertegenwoordigen, en wordt het traject succesvol afgesloten met een spetterend optreden in de grote zaal van de Q-Factory te Amsterdam. Interflow is vastberaden om deze stijgende lijn door te zetten, en ook de rest van het land voor zich te winnen. Breda voegen ze daar maar wat graag aan toe.

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Sabbardeya en Interflow, vrijdag 21 juli 2017, café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda, aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.facebook.com/sabbardeya
www.facebook.com/interflowband
www.pobsite.nl
www.facebook.com/despeeltuin