menu

OOO en Mexican Surf

OOO (Out Of Order)
OOO brengt haar Groningse punk naar Breda toe. (Out Of Order)
28 juli 2017 | 22:00 tot 29 juli 2017 | 1:00
Bestaande locatie: 
Café de Speeltuin

Vrijdag 28 juli 2017 zal er een bonte mix van de muziekstijlen surf, punk en rock te zien en horen, maar meer nog te beleven zijn in café De Speeltuin. Tijdens deze editie van Friday On The Rocks komt zowel het dames trio OOO als het mannen kwintet Mexican Surf naar Breda toe, om ieder z'n weekend eens echt goed in te luiden. Stichting Poporganisatie Breda (POB) en Cafe de Speeltuin organiseren al jarenlang het wekelijkse evenement Friday On The Rocks in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot rockmuziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.

OOO staat voor Out Of Order, en dit is een all girl punkband uit het Groningse landschap. Jullie Bekker zit vol overtuiging, maar wel als een echte houthakster achter de drumkit en neemt daarbij zonder moeite ook de tweede stem voor haar rekening. Aske Meijerink trekt en plukt aan de bassnaren alsof ze tijdens een ouderwets meisjesgevecht de haren uit de barbiepop van die andere meid probeert te trekken. Gitariste Anne Fleuri Wolters gaat zo in de muziek en het optreden op, dat ze daarbij menig andere gitarist doet twijfelen aan zijn of haar toewijding tot zijn of haar instrument. Om maar te zwijgen over haar bezieling als zangeres. Samen maakt dit trio no-nonsense garagepunk, en heeft in de Groningse scene binnen onafzienbare tijd een naam voor zichzelf gemaakt met de korte en felle songs die ze spelen. Inmiddels hebben ze al een aardige fanbase bij elkaar geschreeuwd, en waren ze ook al als voorprogramma van bands als Chastity Belt, Peach Kelli Pop en Cocaine Piss te beleven. De tijd wordt nu rijp geacht om ook de rest van het land en continent voor zich te winnen, en daarbij mag Breda zeker niet ontbreken.

Mexican Surf is een garagerock band uit het fraaie en charismatische Oss. Je kan de geur van Unox al bijna ruiken, want ook die worsten en soepen komen uit deze Brabantse stad. En net zoals in die fabrieken, zijn deze vijf Mexicaanse Surfers echte hard werkende arbeiders, met een liefde voor feedback en een galmbak aan reverb waar je in kunt, zult en wilt verdrinken. De ritmesectie bestaat uit bassist Stef Leijten en drummer Stijn Luijk, en wordt aangevuld met de melodieën en solo's van gitaristen Fabien Werbrouck en Koen Ruijs die beide ook de achtergrond zang voor hun rekening nemen. Zanger Jules Trum maakt het vijftal compleet. Qua muziek kan je ze plaatsen bij bands zoals The Cramps en Jay Reatard & The Mummies. Eerder hebben ze al eens samen gespeeld met Shantih Shantih (USA), It It Anita (BE), Double Veterans (BE) en van Nederlands bodem bands zoals Traumahelikopter en The Black Cult. Hun chaotische strakke set aan tropische garage surf punk laat mensen kruipen over de vloer van plezier, genot en dronkenschap. Ze molesteren graag een Piñata in jou bijzijn, of drinken graag een Pina Colada op jouw rekening! In april brachten zij hun eerste ep op roze gekleurd viny single uit, en daarom werd 'ie natuurlijk gepresenteerd tijdens Record Store Day 2017. Vanaf september zullen ze met het landelijk reizend muziekfestival Popronde heel Nederland plat gaan spelen, waarbij ze ook zeker Breda zullen aandoen. Om de fans die ze nu al hebben in deze Baronie stad, komen ze graag eerst nog even langs Friday On The Rocks.

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met OOO en Mexican Surf, vrijdag 28 juli 2017, café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda, aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.facebook.com/outofordergroningen
www.facebook.com/mexicansurf
www.pobsite.nl
www.facebook.com/despeeltuin