menu

Old Man's Riot en Backbone Of Society

Backbone Of Society (foto by BOS)
Backbone Of Society zal voor het eerst in Breda op het podium staan. (foto by BOS)
19 mei 2017 | 22:00 tot 20 mei 2017 | 1:00
Bestaande locatie: 
Café de Speeltuin

Op vrijdag 19 mei 2017 presenteren POB en Cafe de Speeltuin weer een Friday On The Rocks om van te genieten. De bands Old Man's Riot en Backbone Of Society - BOS staan klaar om het podium over te nemen. POB en café De Speeltuin organiseren al jarenlang het wekelijkse evenement Friday On The Rocks om bands die zich naar de top aan het werken zijn een kans te geven om hun bekendheid te vergroten of om hun bestaande fans te vermaken. Het café aan de Visserstraat 14 te Breda gaat om 21.00 uur open, aanvang van de optredens is om 22.00 uur en de entree is wederom geheel gratis.

Heavy rock zoals het moet zijn: slepend, strak en dynamisch, maar ruimte overlatend voor sferische passages en melodie. Old Man’s Riot is een gloednieuwe formatie die ontstaan is als bijproject. Na het vormen van een vaste bezetting is de band snel een geoliede machine geworden.‘Stoere-mannen-rock’ met hier en daar een knipoog naar de sleezrockbands en stoner met de kenmerkende zware grooves. De bandleden hebben hun ervaring opgedaan bij afzonderlijke bands met uiteenlopende stijlen en weten een spetterende liveshow neer te zetten. De formatie bestaat uit zanger Dagmar, Leon op de drums, Gitaristen Jurriaan en Sander en Bassist Chris en ze staan klaar om de tent te laten shaken!

Backbone of Society is de ruggengraat van de samenleving. Een gitaarrockband met leden uit Breda en Dongen. Gitarist Sander, drummer Patrick en bassist Jos spelen al ruim 20 jaar samen. In 2015 sluit nieuwe, energieke zanger Ray zich bij de band aan en Backbone of Society is een feit. Geïnspireerd door bands als Biffy Clyro, Therapy?, Foo Fighters en The Black Keys heeft Backbone of Society een stevig, eigen repertoire opgebouwd. Dit bestaat uit felle, aanstekelijke gitaarrock met veel aandacht voor meerstemmige zangmelodieën. Ambitie om beroemd te worden heeft Backbone of Society niet echt maar ze willen ieder optreden rocken en hun enthousiasme en energie met het publiek delen.

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Old Man's Riot en Backbone Of Society, vrijdag 19 mei 2017, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.