menu

Obia en Cape

Obia (Obia)
Obia (Obia)
13 januari 2017 | 22:00 tot 14 januari 2017 | 1:00
Bestaande locatie: 
Café de Speeltuin

Vrijdag de 13e of niet, op vrijdag 13 januari 2017 knalt Friday On The Rocks je weekend zoals vertrouwd in! Met optredens van de bands Obia en Cape, verwacht dus een avondje vol intelligente rock. Friday On The Rocks is al jaren lang de samenwerking tussen POB en café De Speeltuin, waarbij bands die zich in het zeer brede rockspectrum begeven het podium betreden, en het publiek vermaken met heerlijke optredens. Ook op deze vrijdagavond is iedereen vanaf 22.00 uur weer welkom aan de Visserstraat 14 te Breda om te genieten van de optredens, want de entree is natuurlijk geheel gratis.

OBIA is een strakke alternative rythm and rock band met Engels- en Franstalige tracks die je gezien moet hebben om te weten wat deze vier mannen in hun mars hebben. Stevige, eigenzinnige rocknummers worden afgewisseld met gevoelige oorwormen en poppy hoofdknikkers. De vier leden hebben zeer diverse invloeden en dat levert een bijzondere muzikale mix op. Hier een greep daaruit: Rage Against the Machine, Noir Désir, Warpaint, Whitest Boy Alive, Shellac, Tom Waits, King Crimson, Prince. De naam OBIA heeft meerdere betekenissen van West Afrika tot Honduras maar in alle varianten is het iets magisch en dat deze band een magische uitwerking heeft op het publiek mag gezegd worden.

In de zomer van 2000 wordt de rockband Cape Canaveral door zanger/gitarist Niels en drummer Chris opgericht. Binnen twee maanden klimt de band, op dat moment met bassist, voor het eerst een podium op en wordt de eerste ep opgenomen. De band weet met deze release en hun energieke optredens vol rauwe, in de jaren 90 ondergedompelde, rockmuziek direct de aandacht van het publiek op te eisen. Na een jaar wordt de tweede ep opgenomen en voegt gitarist Reijer zich bij de band. Na optredens in Breda, Den Bosch en Waalwijk, wordt in een vol 013 in Tilburg de band door zowel de vakjury als het publiek op het podium onthaalt als de winnaar van de Wraak Van Brabant. In 2003 weet de band een platencontract te scoren bij het Red Bullet label van Willem van Kooten, en verschijnt het debuutalbum When You’re Least Expected. In het kielzog van deze release reist de band door het hele land, en speelt als hoogtepunt in 2005 op Eurosonic in Groningen. In 2006 neemt de band, inmiddels onder de naam Cape, in eigen beheer nog een tweede album op maar gooit kort daarna in stilte de handdoek in de ring. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, en in 2012 komt in een oefenruimte de oude, roestige machine weer langzaam aan op gang. Al snel stroomt het bloed weer als vanouds en valt het besluit dat de band in 2013 weer op het podium zal terugkeren. Na een half jaar vult Arthur de dan open gevallen positie van bassist in, en is Cape 2.0 een feit. De koppen zijn dan misschien wat dikker geworden en het haar hier en daar wat dunner, de drive en de bezieling zijn nog geheel in tact. Het doel is na al die jaren onveranderd gebleven want zodra de instrumenten zijn ingeplugd is er nog altijd maar één optie: ogen dicht, diep ademhalen en spelen alsof het je laatste kans is.

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Obia en Cape, vrijdag 13 januari 2017, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.facebook.com/weareobia
www.facebook.com/music.cape
www.pobsite.nl
www.facebook.com/despeeltuin