menu

Mxrcxl en She Loves Pablo (HR)

Mxrcxl (Salih Kilic)
Mxrcxl brengt haar alternatieve metal nu ook naar Breda. (Salih Kilic)
21 april 2017 | 22:00 tot 22 april 2017 | 1:00
Bestaande locatie: 
Café de Speeltuin

Op vrijdag 21 april 2017 heeft Friday On The Rocks weer een internationaal tintje, want naast het Nederlandse Mxrcxl zal ook het Kroatische She Loves Pablo het podium van De Speeltuin betreden, om er vervolgens weer enorm hard vanaf te knallen. Dit wordt een avond waarop de trommelvliezen eens goed getest zullen worden, en de broekspijpen flink zullen wapperen! POBen Cafe de Speeltuin organiseren elke vrijdagavond Friday On The Rocks, om bands uit het uitgebreide rockgenre een kans te geven om hun bekendheid te vergroten én om hun bestaande fans te vermaken. Het café aan de Visserstraat 14 te Breda gaat om 21.00 uur open, aanvang van het eerste optreden is om 22.00 uur en de entree is wederom geheel gratis.

Mxrcxl, uitgesproken als Marcel, is een alternatieve metal act uit Rotterdam. Deze band is het logische vervolg op de twee song bevattende demo genaamd Dump, welke schrijver, zanger en multi-instrumentalist Marcel Janssen eerder heeft uitgebracht. Op deze geluidsdrager heeft hij bij de opnames alle instrumenten zelf ingespeeld. Om het live ook ten gehore te brengen, begon hij met het zoeken naar gelijkgestemde muzikanten. Deze zijn inmiddels gevonden, en met de live band heeft hij vervolgens de ep A Laughing Matter uitgebracht, welke al veel positieve recensies in de pers en op diverse social media wist te genereren. Vorige week stonden ze nog als openingsact voor Therapy? in de Melkweg in Amsterdam, En deze vrijdagavond dus gewoon in De Speeltuin in Breda.

She Loves Pablo is een vierkoppige groove rock formatie uit Zagreb. Super rauw gestemde én vet groovende stoner uit Kroatie. Op het in 2016 verschenen album Try Mandarin weten ze slim gevonden teksten op een nog volwassenere sound and complexe muzikale structuren vast te leggen, als logisch vervolg op de twee eerder verschenen albums. Voor de purist gaat het muzikaal dan misschien wel meer de alternatieve rock kant op, dan de stoner waarmee ze begonnen zijn, maar in welk muzikaal hokje je ze ook wenst te stoppen, het is verdomde goed. Vette gitaar georiënteerde rock waarbij je niet stil kunt blijven staan. Mis dit niet!

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Mxrcxl en She Loves Pablo (HR), vrijdag 21 april 2017, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.mxrcxl.com
www.facebook.com/shelovespablo
www.pobsite.nl
www.facebook.com/despeeltuin