menu

Black Burned Blimp en Wolf Like Me

Black Burned Blimp
Black Burned Blimp komt eindelijk ook eens rocken in Breda! (foto Black Burned Blimp)
24 maart 2017 | 22:00 tot 25 maart 2017 | 1:00
Bestaande locatie: 
Café de Speeltuin

Vrijdag 24 maart 2017 zal het weekend pas echt goed én knallend beginnen als de rockbands Black Burned Blimp en Wolf Like Me het podium van Friday On The Rocks in De Speeltuin betreden. Tijdens deze editie kan het publiek in het café weer volop genieten van die vet ronkende gitaren, beukende drums en zangers die je vanaf de eerst gezongen noot bij je lurven en kladden grijpen! Friday On The Rocks wordt wekelijks georganiseerd door Stichting PopOrganisatie Breda (POB) in én in samenwerking met Cafe de Speeltuin. Het café aan de Visserstraat 14 te Breda gaat om 21.00 uur open, aanvang van de optredens is om 22.00 uur en de entree is wederom geheel gratis.

Opgericht in Arnhem eind 2014 en klinkend als een speed freakend monster op bezoek in Disneyworld, combineert Black Burned Blimp experimentele rock en de zware sound van stoner. En maakt het af met hier en daar wat psychedelica en een vleugje punk. De band bestaat uit zanger en gitarist Eric Broers, drummer Arjan Broers, gitarist en toetsenist Michaël van der Meer en bassist Jurjen van Wingerden. Ervaring hebben ze, soms al samen, opgedaan in punkband The Fart Farmers, electro rockband Polar Veranda, industrial rockband Fruit Of The Original Sin, hardcore punk band Point At Others en blackmetal band Grift. Begin 2016 werd de debuut ep uitgebracht, en werd er succesvol opgetreden met bands als The Helldozers (DU), Lifelong, De Grote Boodschap, Achterdochtig en Hippy Tree Friends Collective. Er wordt ondertussen druk geschreven aan nieuwe songs voor niet alleen een full-length album, maar ook een concept ep. Black Burned Blimp is echter niet een standaard stonerrock band. Hoewel de basis vrij stoner georiënteerd is, wordt deze zeer beïnvloed door pop-achtige akkoorden die op hun beurt weer aangevuld worden met psychedelische synth sounds en af en toe bijna punk tempo drums. Deze band staat garant voor een energieke live show gevuld met bier, humor en zweet. En of je nou los wil gaan op snoeiharde beuk, uit volle borst mee wil zingen of gewoon lekker met een pilsje in de hand het laag gestemde ziekelijke kind wil bewonderen, bij Black Burned Blimp kan het allemaal!

Wolf Like Me is, zonder dat je het weet, je nieuwe favoriete garage rockband uit Amsterdam. Volgens Wolf Like Me hoeft het niet meer te zijn dan simpele gitaar grooves, recht toe recht aan drumpartijen en een krachtige stem die het publiek vanaf de eerst gezongen noot bij de keel grijpt. Tijdens een heerlijke zondagmiddag lunch besloten drummer Luuk en gitarist en zanger Roel dat het nu de tijd was om die lang gekoesterde droom uit te laten komen: muziek maken of je leven ervan afhangt. Met de ervaring die ze beide in verschillende bands hebben opgedaan, en de instrumenten die onder het stof vandaan werden gehaald was Wolf Like Me een feit. Het feit dat ze in de jaren negentig en jaren nul opgegroeid zijn, is duidelijk terug te horen in dat wat ze spelen. De muziek laat zich het beste omschrijven als robuuste, rechtlijnige rock met een pompend ritme die gelijkgestemde muziekliefhebbers meteen weet te raken, en je al snel in hun muzikale wereld insleurt. En dit alles ondergaat het publiek maar wat graag!

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Black Burned Blimp en Wolf Like me, vrijdag 24 maart 2017, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.facebook.com/BlackBurnedBlimp
www.wolflikeme.nl
www.pobsite.nl
www.facebook.com/despeeltuin