menu

Ecstatic Dance Special: DJ Tikki Masala + Live: Nicolas Mortelmans

Nicolas Mortelmans speelt live sitar terwijl Tikki de beats mixt
13 oktober 2017 | 19:00 tot 23:00
Lokatie: 
Libre dance & more
Prijs: 
€ 18,00 (enkel contact en graag gepast)

Wow, dat was een hele mooie en diepe Ecstatic afgelopen vrijdag 1 september. Tikki toert nu langs Brussel, Berlijn, Moskou en Amsterdam. Voor hij terugkeert naar Goa, komt hij voor jullie prachtige dansers graag nog een keer naar Breda met een SPECIAL. Dus pak je kans als je er eerder niet bij kon zijn of als je het nogeens wil beleven. Reserveer snel je plaats via: http://eepurl.com/c15mIz want we voorspellen een uitverkocht huis. Zeker omdat Tikki voor jullie een extra gast mee gaat brengen, Nicolas Mortelmans.

★ Programma ★
19:00 uur Aankomen in stilte. In de zaal dans en muziek.
19:30 uur Openingscirkel & warming up
20:00 uur Ecstatic Dance met dj Tikki Masala en Nicolas Mortelmans
22:45 uur Gezamenlijke afsluiting tot ca. 23:00

Ecstatic Dance is een unieke ervaring. Samen creëren we een veilige sfeer waarin iedereen vrij is om zijn en haar dans te dansen. Maak plezier, kom tot jezelf, ga uit je bol, ben trouw aan jezelf, verken je grenzen en dans puur zoals jij dat wil. Dans alleen of maak verbinding met anderen. Laat de muziek je meevoeren op een betoverende reis, jouw eigen dansreis. Dans alsof niemand kijkt …

★ Ecstatic Dance richtlijnen ★
1. Niet praten op de dansvloer, communiceer in je dans
2. Je danst op blote voeten
3. Dans zoals jij dat wil
4. Respecteer ieders ruimte om te dansen
Ecstatic Dance is een veilige plek zonder alcohol of drugs. Mobieltjes uit. Filmen of fotograferen is niet toegestaan. Ecstatic Dance is geen jachtterrein

★DJ Tikki Masala ★
Tijdens zijn eerste reis door India, werd Tikki Masala al direct geïnspireerd door de intensiteit en de diversiteit van authentieke Indiase klassieke muziek. Hij mixt de klanken van Indiase klassieke instrumenten zoals Sitar, Tabla, Santoor, Sarod, Flute, Tanpura, Harmonium én zang ... met beats, synthesizers, drums en percussie.
De geluidsopnamen die hij door heel India maakte - Bhajans, Kirtans, Mantras, straatmuzikanten, collega's, jam sessies, concerten, natuur en tempelgeluiden – vermengt hij met psychedelische hypnotische elektronische geluiden, ritmes en baslijnen. Een mengeling van wereldmuziek, beats, tribal, etnische fusie en dansmuziek met invloeden van over de hele wereld. Onder eigen label Masala Records, heeft Tikki inmiddels tal van albums gereleaset. http://www.masalarecords.com/
Masala in Hindi betekent een mengsel van kruiden om verschillende gerechten en smaken te creëren. De naam Tikki Masala is geboren na die eerste reis naar India en nog altijd gebruikt Tikki Indiase geluiden in zijn producties, een masala van Indiase en elektronische geluiden, nu geëvolueerd tot een Masala van geluiden van over de hele wereld.
Zijn interesse voor dans kwam meer en meer bovendrijven toen hij ontdekte dat Ecstatic Dance en andere vormen van dans een positief effect hebben op persoonlijke, emotionele, fysieke en spirituele groei, openheid, authenticiteit en het “ontdekken van vrijheid”. Hij pakte het dj-en weer op en ging veel van zijn creaties draaien op Ecstatic Dance’s. Sindsdien resideert Tikki Masala een groot deel van het jaar op Goa en reist door Azië. Met het organiseren, spaceholder zijn en natuurlijk dj-en bij Ecstatic Dance’s in India, Thailand en Europa vond Tikki zijn nieuwe passie, die hij liefdevol wil delen met jullie. Samen verkennen en groeien. https://tikkimasala1.bandcamp.com/

★ Nicolas Mortelmans ★
Nicolas Mortelmans komt deze Ecstatic Dance Special mee met Tikki. Nicolas is een gepassioneerde sitarspeler en multi-instrumentalist uit Antwerpen. Nicolas is een fusion sitarist en student Indische klassieke muziek. Hij studeerde op de traditionele manier bij verschillende sitarmeesters in India en sinds 2017 wordt hij opgeleid door de wereldbefaamde Anoushka Shankar.
Zijn samenwerking met Tikki Masala tijdens Ecstatic Dance kent geen vergelijk. Een werkelijke unieke blend tussen de electronica van Tikki en de authentieke instrumenten van Nicolas brengt in je in andere wereld. India is ineens heel dichtbij. In je dans én in je hart.
Afgelopen jaar speelde Nicolas meer dan 100 concerten in België, Nederland, Duitsland, Tsjechië, Nepal en India. Hij trad op in o.a. Sportpaleis, Ancienne Belgique, De Roma, Ancient Trance Festival en verschillende culturele centra. Nicolas verscheen in de media bij o.a. één, StuBru, MNM, De Standaard, etc.
In het verleden heeft Nicolas al samengespeeld met artiesten zoals: Leki, Jean Bosco Safari, Jef Neve, Ben Crabbé, Tsar B, Matt Watts, Ludoviq, Emile Verstraeten, Tikki Masala, Nessi Gomes, David Piedfort en vele anderen.
Nicolas is ook een gedreven muziekleraar. Hij geeft wekelijks privéles, percussieworkshops in scholen/bedrijven en djembéles bij Toubab Percu te Zandhoven.
https://www.nicolasmortelmans.com/

★ Locatie ★
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer van 180 m² , AIRCO / ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/

★ Ecstatic Dance Breda★
De originele en eerste organistor van Ecstatic Dance in Breda.
Ecstatic Dance komt vanaf Hawaï, via plaatsen als San Francisco, Ibiza en Amsterdam nu eindelijk naar Breda. Dans heerlijk op blote voeten, zonder te praten en zonder alcohol of drugs in een veilige sfeer waarin je tot jezelf kunt komen en kwetsbaar kan zijn. Dans speels en met respect voor anderen. Op de manier zoals jij dat het liefst wil. De muziek neemt je mee langs een diversiteit van genres, wereldritmes en emoties. Het is als een meditatie én workout ineen. Maar bovenal zal het je een overweldigend heerlijk en verdiepend gevoel brengen …. Ecstatic!

Geïnspireerd door en met vriendelijke toestemming van Ecstatic Dance San Francisco. Ecstatic Dance wordt wereldwijd georganiseerd: Hawaii, San Francisco, Berlin, New York, Seattle, London, Amsterdam, Barcelona en meer plaatsen. http://ecstaticdance.org/

Vragen: ecstaticdance@ziggo.nl

www.facebook.com/ecstaticdancebreda
www.ecstaticdancebreda.nl
Ecstatic Dance Breda is een vereniging zonder winstoogmerk.