menu

‘Vocale Proeverij’ van zangkoor De Zuiderlingen

Zangkoor De Zuiderlingen
23 april 2017 | 15:00
Lokatie: 
Lutherse Kerk
Prijs: 
Gratis

Concert van De Zuiderlingen op zondag 23 april in de Lutherse Kerk afgewisseld met opera-aria’s van gastsolisten.

Op zondagmiddag 23 april bieden De Zuiderlingen een gratis toegankelijk concert aan. Hiervoor bent u van harte welkom in de Lutherse Kerk aan de Veemarktstraat. De kerkdeur staat open vanaf 14.30 uur en om 15 uur begint het concert. De Zuiderlingen brengen onder leiding van dirigent John Koole zowel voor als na de pauze een aantal (nieuwe) stukken uit hun gevarieerd repertoire. Daar zijn prachtige klassieke zangstukken bij, begeleid door Stans Vriens op de piano, maar ook een aantal meer recente nummers, waaronder een prachtige bewerking van chansons van Ramses Shaffy.

Daarnaast komen er die middag twee gastoptredens van conservatorium geschoolde solisten die elk een aantal schitterende stukken zullen voordragen. Maartje Kleemans brengt een prachtige uitvoering van het ‘Ave Maria’ van Caccini en de aria ‘O ma lyre immortelle’ uit de opera Sapho van Guinod.  De andere solist, Pim van Drunen zingt ‘O sole mio’ , een lied van Schubert uit zijn cyclus ‘Die schöne Müllerin’ en de aria ‘Una fortiva lagrima’ van Donizetti. Mede door het optreden van deze beide solisten krijgt u deze middag een bijzonder concert te horen. Komt u a.u.b. op tijd want we hebben weliswaar meer dan honderd zitplaatsen, maar vol is vol en sowieso gaat de toegang dicht bij aanvang van het concert. De deur wordt tussentijds niet meer geopend. Dat zou de concentratie van zangers en publiek te veel verstoren.

In de pauze en tijdens de nazit zijn consumpties verkrijgbaar. Koorleden en solisten hopen daar na afloop met enthousiaste bezoekers het glas te kunnen heffen, terugkijkend op een bijzondere zangmiddag.