menu

Scholieren Band Battle 2017

Foto uitreiking hoofdprijs editie 2016
23 april 2017 | 14:00 tot 18:00
Bestaande locatie: 
Mezz
Prijs: 
€5,00 (18 jaar en ouder), gratis onder de 18

Scholieren Band Battle 2017

met special guests: rebadged & awash!  

Op zondag 23 April gaan de drie finalisten van de Scholieren Band Battle met elkaar de strijd aan in de grote zaal van de Mezz! Zij strijden, behalve voor de titel Beste Scholieren Band Breda 2017, om de hoofdprijs: een opname bij Studio A-Broad! Ook komen we erachter wie door het publiek wordt verkozen tot winnaar van de publieksprijs!

Met:  FRANTIC, WAZZZUP EN CANCELING REHEARSEL + SPECIAL GUESTS: REBADGED & AWASH

 

Het evenement geeft, net zoals voorgaande jaren, de mogelijkheid tot een groter podium aan de bands van Bredase scholieren. Deze kans wordt geboden door de Stichting Band Battle. Deze organisatie is in 2015 opgericht door (toen der tijd) vier scholieren uit Breda. Zij hadden allemaal hetzelfde doel: het helpen van beginnende bandjes een toegang te geven tot de moeilijk te bereiken muziekwereld.

Dat is voorgaande editie dan ook zeker gelukt: behalve de uiteindelijke winnaar REBADGED, hebben meerdere bandjes die in de finale stonden, gespeeld op Breda Barst. Dit en vele andere ervaringen zijn ze rijker geworden na de Scholieren Band Battle.

De tweede editie van dit evenement is dan ook weer in volle gang. Dit jaar zijn er weer drie nieuwe gedreven bands: Frantic, WAZZZUP en Cancelling Rehearsal! Deze bandjes bestaan uit scholieren van verschillende middelbare scholen uit Breda. Natuurlijk zijn daarom ook de scholen erg enthousiast over het evenement.

Bovendien is de organisatie ten opzichte van vorig jaar flink gegroeid: behalve dat het bestuur uitgebreid is met nieuw lid Floris van Jeveren, is er een samenwerking ontstaan met andere (muzikale) instanties in Breda. Zo is er veel steun vanuit de Gemeente Breda en zal Miriam Haagh, wethouder van onderwijs, aanwezig zijn om de publieksprijs uit te reiken. De band die deze prijs in ontvangst mag nemen, zal een middag gaan karten en lasergamen, verzorgd door Lot66. Ook is er een samenwerking aangegaan met December Tapes. Zij nemen jaarlijks een album op met verschillende Bredase artiesten, die vervolgens wordt gepresenteerd tijdens een grote live show. Het geld wat wordt opgehaald met de verkoop van de albums, gaat naar het goede doel. Namens December Tapes komt special guest Awash, een van de deelnemers van het project vorig jaar, de show openen met een akoestische set tijdens de band battle. Ook Sounddog heeft bijgedragen aan het evenement. De bands hebben hier kunnen repeteren en dit is de plek waar alle bijeenkomsten zijn gehouden. Zo groeit de Scholieren Band Battle door naar een collectief evenement.

Al met al genoeg reden om te komen kijken naar de show 23 april in de grote zaal van de Mezz te Breda. De zaal is open vanaf 14:00 en het evenement zelf zal beginnen om 14:30.

Voor meer informatie zie: www.stichtingbandbattle.nl.