menu

De Cola Boys en Page45

De Cola Boys (DCB)
De Cola Boys brengt mix van hiphop en singersongwriter naar Breda toe. (foto DCB)
30 juli 2017 | 15:00 tot 18:00
Bestaande locatie: 
Café Corenmaet

Op zondagmiddag 30 juli 2017 kun je bij Borrelen Op De Maet Van weer komen genieten van twee optredens. Deze middag zijn het de duo's De Cola Boys en Page45, die beide hun fijnste, leukste en mooiste liedjes mee naar de Corenmaet zullen nemen. Borrelen Op De Maet Van is de samenwerking tussen stichting Poporganisatie Breda (POB) en café Corenmaet die het publiek tijdens de zondagmiddagborrel om de week laat genieten van lokaal en regionaal muzikaal talent. De muzikanten zullen hun muziek in een semi-akoestische setting laten klinken, waarbij het publiek naast de muziek ook kan genieten van een drankje en een hapje. In café Corenmaet aan de Havermarkt 1 te Breda is iedereen vanaf 15.00 uur weer welkom om te komen kijken, luisteren en vooral te genieten. De entree geheel gratis.

Sterke beats door een van de beste beatboxers van Nederland aangevuld met akoestische melodieën gespeeld op gitaar, en dat dan weer aangevuld met pakkende teksten en fijne zanglijnen. Dat is in een notendop waar De Cola Boys voor staan. De Cola Boys ontstonden toen singer/songwriter Deksis en Nederlands Top 8 beatboxer Creatiffx samen cola aan het drinken waren aan de bar van café Jansens op de Grote Markt van Bergen Op Zoom. Hier werden zij door de kroegeigenaar al snel omgedoopt tot “De Cola Boys”, en dat hebben de twee dan maar meteen als geuzennaam aangenomen. De muziek is een unieke mix van hiphop, die al beatboxend wordt gemaakt door Creatiffx, gecombineerd met de singer/songwriter invloeden van Deksis. Door middel van een loopstation gooien deze boys die twee genres bij elkaar, en het resultaat is een fijne mix met veel catchy tunes en sterke beats. De mannen worden vooral geïnspireerd door rappers Engel & Just en singer/songwriter Ed Sheeran. Inmiddels hebben ze al diverse optredens gegeven, waaronder natuurlijk in stamkroeg Jansens maar ook bij RTVM Moerdijk FM, Les Vedettes Café Culturel en op de Brabantse Waldag. En nu gaan ze daar ook café Corenmaet aan toevoegen, en beleven ze daarmee hun Bredase podiumdebuut. En dat alles met als enige doel plezier maken, voor de toehoorders maar zeker ook voor zichzelf. En cola blijven drinken natuurlijk, liefst zo lang mogelijk.

Page45 ontstaat als de broers Vic en Oscar van den Bosch eind 2012 besluiten te stoppen met de band Communication Breakdown. Volgens gitarist en zanger Vic is het tijd voor iets anders, een nieuwe start. Bassist Oscar sluit zich daar graag bij aan, en vanaf dat moment wordt het een muzikale zoektocht naar de beste manier om hun eigen muziek ten gehore te brengen. Die muziek laat zich het best omschrijven als melodische poprock met hier en daar scherpe randjes. Tijdens de diverse try outs die werden gegeven, ging ook regelmatig de naam van Pink Floyd over de lippen van de toehoorders, maar ook kunnen invloeden vanuit de blues, jazz en de singer/songwriter hoek worden teruggevonden in de dynamische, veelzijdige songs. Veelal zijn het radiovriendelijke liedjes met een dito lengte die na twee of drie keer luisteren in je hoofd blijven zitten. Gespeeld door muzikanten die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. De unieke sound en diversiteit wordt gewaardeerd, door zowel de nieuwe toehoorders als de vaste schare fans.

POB en Café Corenmaet presenteren Borrelen Op De Maet Van De Cola Boys en Page45, zondag 30 juli 2017 café Corenmaet, Havermarkt 1 te Breda, aanvang 15.00 uur en entree geheel gratis.

www.facebook.com/colaboys
www.facebook.com/page45band
www.pobsite.nl
www.corenmaet.nl