menu

Expositie van beelden in natuursteen, keramiek en brons

een cursist van Atelierbreda aan het werk
20 mei 2017 | 13:00
Lokatie: 
Protestantse Laurentiuskerk in het Ginneken
Prijs: 
toegang gratis - Openingstijden: op zaterdag 20 en zondag 21 mei tussen 13.00 en 17.00 uur

 

Vanwege het 15 jarig bestaan van Atelierbreda, organiseren cursisten van Atelierbreda een expositie. Tijdens het weekend van 20 en 21 mei zullen er diverse beelden te zien zijn van natuursteen, keramiek en brons in het Mariëndal aan de Duivelsbruglaan in het Ginneken.​Het buitengebied van de kerk aan de Duivelsbruglaan 1 staat op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei in het teken van kunst in natuursteen, keramiek en brons. De toegang is vrij toegankelijk.

De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 20 mei 2017 om 13.00 uur met live muziek van JAZZITH. De openingstijden zijn zowel op zaterdag als zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag 21 mei 2017 om 14.30 uur en om 15.30 uur worden door de kunstenaar Michaël Jepkes rondleidingen verzorgd door het kerkgebouw, waarbij de gebrandschilderde ramen van Charles Eijck uitgelicht worden. Voor deze rondleidingen wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

De stichting Vrienden van de protestante Laurentiuskerk Ginneken is een jonge stichting, die zich ten doel stelt om het waardevolle Middeleeuwse Laurentiuskerkgebouw in het Ginneken (gem. Breda) voor de toekomstige generaties te behouden. De stichting wordt gesteund door een aantal donateurs. Draagt u het initiatief van de stichting een warm hart toe, meldt u dan aan als donateur. Als tegenprestatie voor de donateurs en om de stichting onder de aandacht van een groot publiek te brengen, organiseert de stichting kunstzinnige en culturele activiteiten. Een van die activiteiten is deze expositie op 20 en 21 mei, waarbij de cursisten van Atelierbreda hun artistieke prestaties op deze fraaie locatie in het Ginneken voor een groter publiek tentoonstellen.

Op deze een inspirerende plek heet de Stichting Vrienden van de Protestantse Laurentiuskerk u het aanstaande weekend van harte welkom.