menu

Expositie Bredase kunstenaar Kees Habraken in Den Bosch

Titel: "Shy" Koroway boy West Papua Olieverf op linnen afm.: 30-40 cm
14 mei 2017 | 14:00 tot 11 juni 2017 | 17:00
Lokatie: 
Kruithuis Citadel den Bosch
Prijs: 
Gratis

De Bredase kunstenaar Kees Habraken exposeert in Kruithuis Den Bosch van 14-5 t/m 11-6.  Op 14 -5 om 15 uur is feestelijke vernissage van de tentoonstelling ‘Transparant versus dekkend”. Habraken neemt deel aan deze groepstentoonstelling met een 11 tal olieverfschilderijenschilderijen gemaakt n.a.v. zijn reis naar  West Papua Nw Guinea.

“Wie verre reizen maakt kan veel verhalen” Dat gaat zeker op voor Kees Habraken uit Breda, maar hij gebruikt liever beelden om zijn ontmoetingen met mensen in verre oorden weer te geven. Het resultaat is een serie fraaie krachtige kleurrijke portretten met kenmerkende gezichtsexpressies, die op een uitdagende manier zijn vastgelegd. Kijkend naar deze schilderijen kom je in hun wereld terecht, het geeft je het gevoel een reis te maken door hun leven  en contact  te hebben onderweg.

De Expositie is een mooi uitdagend geheel. De kracht van deze expositie bestaat uit 13 Brabantse kunstenaars (KUBRA) die stuk voor stuk een eigen kijk, droomwereld of belevenis hebben gehad ten tijde van het scheppen van het object. De werken zijn niet toevallig tot stand gekomen; het zijn allemaal iconen die een aparte kijk op de huidige samenleving verbeelden.

Verschillende disciplines en materialen; van glazen objecten tot kleurpotloodtekeningen en acryl en olieverfschilderijen, van glazen sierraden tot zeefdrukken en keramiek, van transparante potloodtekeningen tot brons en mixed media. Ze voldoen aan het thema Transparant versus dekkend.

De expositie loopt van 14-5 t/m 11-6 vrije toegang Kruithuis Citadel 7 Den Bosch
Openingtijden  woensdag t/m zondag van 12t/m 17 u
Contact: www.keeshabraken.nl chabraken@ziggo.nl