menu

Drieluik Philip Glass van MuziekSalonSpronk

Een intensieve kennismaking met de wereld van Philip Glass.
12 januari 2017 | 20:15 tot 21:45
Lokatie: 
De Zandloper

In januari 2017 vindt het jaarlijkse drieluik van MuziekSalon Spronk plaats. In een mini- cursus van drie samenkomsten in één maand, worden de bezoekers ondergedompeld in leven, tijd en muziek van Philip Glass.

Een razend boeiende tijd met een complete omwenteling in de kunsten. De bezoekers worden wegwijs gemaakt in werelden van bijna onbegrijpelijke vernieuwingen die een enorme invloed hebben (gehad) op de dag van vandaag.

Het unieke van deze driedelige serie is, dat Philip Glass in elk van de drie afleveringen, vanuit een andere hoek wordt belicht.

In de eerste aflevering vertelt William Schaffels, jonge orkestdirigent en docent aan het Fontys Conservatorium te Tilburg met veel muziekvoorbeelden over hoe de breuk in de muziekwereld begon, over de ontstaansgeschiedenis van Rock en Pop en over de plaats van minimal en repetitieve muziek, waarvan Glass een belangrijke component is.

In de tweede aflevering, die tegelijkertijd de gebruikelijke MuziekSalon Spronk is,  gaat pianiste Jetje van Wijk op zoek naar zijn drijfveren en de parels in het oeuvre van Philip Glass., waarvan er tallozen zijn.

En dan die verbluffende film muziek van Glass. Daarmee wordt op 22/01/2017

Het drieluik wordt afgesloten d.m.v. een voorstelling in de theaterzaal (aula) van het Stedelijk Gymnasium Breda door Jetje van Wijk en beeldhouwer en beeldend kunstenaar Felix van Breugelen.

Samen gaan zij proberen om die raadselachtige kunstuitingen uit de tweede helft van de vorige eeuw aan elkaar te linken met live muziek door verschillende musici.

Data:  1) dinsdag  10/01    om 15.00u in Mariëndal.

             donderdag 12/01  om 20.15u in de Zandloper.

           2) dinsdag  17/01    om 15.00u in Mariëndal.

             donderdag 19/01  om 20.15u in de Zandloper.

            3) zondag   22/01   om 15.30u theaterzaal Stedelijk Gymnasium Breda.

Totaalkosten €35.-
Opgeven / inschrijven: muzieksalonspronk@gmail.com
Tel. 076 521 5213
www.klassiekinenombreda.nl