Dodenherdenking Valkenberg

zaterdag 4 mei 2024 19:30

De dodenherdenking in het Valkenberg vangt aan om 19.30 uur bij het monument “De Vlucht” in Park Valkenberg. Belangstellenden worden verzocht uiterlijk 19.20 uur aanwezig te zijn. Na een kort welkomstwoord door de voorzitter van de Stichting 4 mei Dodenherdenking zal burgemeester Paul Depla een toespraak houden. Rose Venneker, leerlinge van het OLV-lyceum, draagt daarna het door haar zelf geschreven gedicht “Hij” voor.

Aansluitend leggen de burgemeester namens de Gemeente Breda en de dichter samen de eerste krans. Daarna leggen leerlingen van de Kbs Sinte Maerte bloemen. Vervolgens leggen kinderen van de Oekraïense gemeenschap uit “Opvang De Koepel” bloemen bij het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van hun strijd tegen de Russische invasie in hun land. Daarna worden kinderen uit het publiek gevraagd naar voren te komen en een bloem bij het monument te leggen.

Om 20.00 uur houden we twee minuten stilte. Wij herdenken allereerst allen, burgers en militairen, die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen. Ook herdenken we de Nederlanders, die zijn gesneuveld in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog.