menu

Nieuws

Belangstelling energiebesparing ‘boven verwachting’

foto Serge Mouthaan
Serge Mouthaan

HOGE VUCHT – De belangstelling voor het enegeriebesparingsplan dat donderdag startte, was boven verwachting volgens uitvoerder KS EnergiePrestatieAdviseurs (KS EPA). “25 procent van de aanwezigen heeft meteen een energiescan aangevraagd.”

Marc Schouten is meer dan tevreden met de belangstelling. “Van de 1500 brieven die wij hebben ontvangen kwamen uiteindelijk ruim 100 mensen opdagen. Afgaande op eerdere bijeenkomsten is dat bovengemiddeld. Het is altijd lastig energie te verkopen. Het is voor veel mensen ongrijpbaar. Nu wil een kwart direct aan de slag. Bij hun gaan we de scan uitvoeren.”

Het plan ‘Energiebesparing Huiseigenaren’ begint als pilot in de wijken Biesdonk en Wisselaar. De bedoeling is dat huiseigenaren hiermee fors besparen op hun energierekening en dat de gemeente de CO2-uitstoot naar beneden brengt.

“De reacties waren positief. Er werden veel vragen gesteld. De wijkbewoners kunnen vanaf nu elke maandagmiddag bij ons terecht voor informatie, want er is een speciale inloopmiddag”, aldus Schouten.

Volgens de gemeente wordt door het project de huizen comfortabeler en voor de koophuizen geldt een stijging in de waarde. In het project werkt de gemeente samen met partner KS EPA.

De gemeente heeft een subsidieafspraak met de provincie gemaakt. Zij hebben beide een bedrag van 60-duizend euro ter beschikking besteld. De eerste deelnemers maken kans op een vergoeding van 10 procent op het geïnvesteerde bedrag.

Volgens Schouten kunnen de eerste deelnemers komende winter al profiteren van de energiebesparende maatregelen. “Het voordeel is dat we met allemaal Bredase organisaties werken. Daardoor kunnen we snel aan de slag.”