Afbeelding
Foto: ChaTime

Chantiëne over 12,5 jaar ChaTime: 'Hoe oud je ook bent, je hoeft niet bang te zijn om te vragen'

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Kinderen uit alle wijken van Breda met elkaar in contact brengen én ze enthousiast maken over journalistiek. Met dat doel richtte Lidia van Hooijdonk 12,5 jaar geleden het magazine ChaTime op: een magazine voor en door kinderen. Maar zonder de razende reporters was dat natuurlijk niet gelukt. Eén van hen is Chantiëne.

In het kort: wie ben je, en wat doe je tegenwoordig?

Mijn naam is Chantiëne Clarinda ik ben nu 18 jaar oud en ik loop stage bij de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) voor mijn studie luchtvaartdienstverlening. Uiteindelijk wil ik mezelf graag ontwikkelen in de luchtvaartwereld, want dromen kun je toch werkelijk uit laten komen. Een boodschap die ik bij ChaTime leerde: In jezelf geloven, nooit laten zeggen dat je niets kunt en volhouden.

Wanneer was jij een razende reporter bij Lidia? 

Toen ik 9 jaar oud was ben ik dankzij mijn moeder bij ChaTime reporter geworden en tot op de dag van vandaag heb ik daar nog steeds geen spijt van. Ik kreeg ook een rol in de documentaire die in december van dit jaar wordt uitgezonden en dat was echt gaaf om te doen. Waarom? Omdat ik dus weer oud-reporters tegenkwam die ik al heel lang jaar niet meer had gezien, zo leuk. Het leek wel een reünie.

Wat heb je geleerd van je tijd bij ChaTime?

Dat hoe oud je ook bent je niet bang hoeft te zijn om te vragen, want van vragen leer je en ik vind dat je heel veel kunt leren van je medemens. Dat het niet erg is om fouten te maken, want juist van fouten maken leer je het meest.

Wat is je mooiste herinnering aan ChaTime? 

Dat Lidia alles voor de kids over heeft en ons toch overal heeft proberen ons te krijgen waar we wilden, bij Bn-ers, maar ook bij bedrijven en organisaties waren we welkom, want dat mag ook gezegt worden en dat alle mensen die we mochten interviewen ons met open armen hebben ontvangen. Of dat nou bij Jort Kelder was in Amsterdam, of in het geldmuseum, in de collegekamer op het Stadskantoor of bij chef-kok Cas Spijkers. Alle uitjes, interviews en of onze bezoekjes waren altijd super leuk.

Raad je het kinderen aan om zich aan te sluiten bij ChaTime? En waarom?

Ja ik raad het zeker aan want het is super leuk om te doen, vooral als kind en je maakt ook nieuwe vrienden en je komt leuke mensen tegen dus ik zeg gewoon lekker doen!! ChaTime:  the place to be!!
 

Wat is ChaTime?
ChaTime is een magazine en website voor en door kinderen. ChaTime werkt onder andere met het basisonderwijs in Breda met groep 5 t/m groep 8. Leeftijd: 8 tot 12 jaar. ChaTime leert op een eigentijdse en educatieve en afwisselende manier kinderen hoe leuk en belangrijk het is om met taal, lezen en schrijven om te gaan.
Afbeelding