NAC verloor met 1-2 van Jong Ajax. Foto: Peter Visser
Fotoalbum

NAC verliest met 1-2 in eigen huis na late goal van Jong Ajax

Door: Amber Kuijs NAC

BREDA - NAC Breda heeft gisteravond in het Rat Verlegh Stadion met 1-2 verloren van Jong Ajax. De Bredase ploeg wist in de eerste helft het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Echter wist de Amsterdamse ploeg twee keer op de valreep een goal te maken.

Jong Ajax trapte af in het stadion, maar de eerste minuut werd er niet gevoetbald. Met de boodschap 'Racisme? Dan voetballen we niet!' lieten clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hun afkeer horen tegen discriminatie en kwetsende spreekkoren op de tribunes. Vorige week werden er tijdens een wedstrijd tussen Excelsior en FC Den Bosch vanuit de tribune racistische teksten geroepen tegen een speler.

Vervolgens werd de wedstrijd herpakt. Aan het begin van de wedstrijd is de bal veel bij NAC. Na een overtreding gooit de Jong Ajax-speler Jurriën Timber de bal in de 19e minuut in. Vlak daarna weet El Allouchi een doelpunt te maken. Dogan, Van Hooijdonk en El Allouchi combineren de zestien van Jong Ajax in. Laatstgenoemde rondt het vervolgens bekwaam af. Ondanks een aantal grote kansen lukt het NAC niet om de bal nog een keer in het doelpunt te krijgen. Er wordt één minuut toegevoegd aan de eerste helft. Helaas weet Jong Ajax vanuit een moeilijke hoek de gelijkmaker te maken.

Ook in de tweede helft probeert de Bredase ploeg weer van alles. Zo probeert Luka Ilic het in de 53e minuut, maar de doelman krijgt de bal te pakken. Er vinden ook drie wissels bij NAC plaatst. Joshua Bohui maakte in de 70e minuut zijn debuut voor NAC. Verder kwam Stokkers er voor Dogan in en Van Anholt voor El Allouchi. Ondanks een aantal goede voorzetten weet NAC de bal niet meer in het goal te krijgen. Op de valreep weet Jong Ajax in de 85e minuut nog een doelpunt te maken. Hiermee komen zij op een voorsprong. De wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion eindigt in 1-2.