Programma voor mantelzorgers in de Week van de Psychiatrie
Programma voor mantelzorgers in de Week van de Psychiatrie Foto: BredaMantelzorg

Mantelzorgactiviteiten Week van de Psychiatrie

BREDA - Tijdens de Week van de Psychiatrie (25 t/m 30 maart) organiseert BredaMantelzorg een aantal mooie activiteiten. Deze zijn speciaal voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met een psychische kwetsbaarheid. 


BredaMantelzorg spreekt liever over mensen met een psychische kwetsbaarheid dan een psychische of psychiatrische aandoening of probleem. Het onderscheid is soms lastig te maken. Bovendien klinkt het negatief. Mantelzorgers van iemand met een psychische kwetsbaarheid worden soms zwaar belast. Vaak spreken ze zich hier niet over uit. Daarom is aandacht voor deze mantelzorgers heel belangrijk. Er bestaan veel vooroordelen over mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dat terwijl 4 op de 10 mensen in Nederland enig moment in zijn of haar leven psychisch kwetsbaar is. Schaamte speelt een rol, net als angst voor reacties van anderen. Om deze reden durven veel mensen niet over hun kwetsbaarheid te spreken. Als mantelzorger van iemand met een psychische kwetsbaarheid kun je te maken krijgen met dezelfde vooroordelen en taboes. 

Daarom hebben we in deze Week van de Psychiatrie ook aandacht voor de mantelzorger. Je kunt je inschrijven op gratis activiteiten zoals een high tea, stadswandeling en een workshop fotografie. Ook is er een mooie theatervoorstelling rondom psychische kwetsbaarheid. Deze voorstelling is niet alleen voor mantelzorgers, maar ook voor zorgprofessionals en andere geïnteresseerden die meer willen weten over dit thema. Voor alle activiteiten geldt vol = vol. Meld je voor de activiteiten daarom snel aan via bredamantelzorg.nl/agenda.[n]