Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

De kracht van vrijwilligers: ‘Er is altijd een klus die bij je past’

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BAVEL - In maart zijn er vele vrijwilligersinitiatieven, waarvan NLdoet de bekendste is. Ook in Bavel werden bij deze actie de handen uit de mouwen gestoken. Bij scouting Frederik Hendrik waren zo’n 25 vrijwilligers aan het klussen, verven en opruimen. Eén van hen was Tamara van Boven. “Het is leuk om iets te kunnen betekenen voor de vereniging.”

Bij de Bavelse scouting waren tijdens NLdoet veel vrijwilligers in en rond het clubhuis te vinden. En dat was goed nieuws voor de vereniging, want er was genoeg te doen. Zo werd het hele gebouw voorzien van led-verlichting en konden veel onderhoudsklusjes worden aangepakt. Van het ontmossen van het dak tot het verven van de pionierpalen.

De zoon van Tamara van Boven zit al jarenlang bij de Bavelse scouting, en sinds kort is Tamara zelf ook bestuurslid bij de vereniging. “Dat bevalt ontzettend goed. Als je nieuw bent als vrijwilliger, is het soms echt een beetje zoeken hoe alles werkt. Maar ik word goed geholpen en voel me heel welkom. Het is gewoon enorm leuk om iets te kunnen betekenen voor de vereniging waar mijn zoon al zoveel jaren enthousiast naartoe gaat”, vertelt zij. “Je kunt als vrijwilliger altijd helpen bij een taak die bij je past. Dat geldt vandaag tijdens NLdoet, maar ook het hele jaar door.” Zo is de man van Tamara tijdens het gesprek druk in de weer met het plaatsen van de nieuwe led-verlichting. Ook hij is niet alleen met NLdoet betrokken bij de vereniging, maar zet zich via het klusteam het hele jaar door in voor scouting Frederik Hendrik.