Afbeelding
Foto: RIESJARD SCHROPP

Tuinen van Genta afgerond met oplevering van laatste 36 huurappartementen

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - In het nieuwbouwplan Tuinen van Genta heeft WonenBreburg 36 betaalbare huurappartementen opgeleverd. De bouw startte in september 2022. Nu de huurappartementen zijn opgeleverd, is het project met 182 woningen afgerond. De groene, openbare ruimte rondom het gebouw wordt momenteel aangelegd. Met de uitbreiding van de woningvoorraad draagt WonenBreburg bij aan de grote vraag naar betaalbare woningen. Op 18 maart overhandigde ze de sleutels aan blije huurders van de prachtige nieuwe woningen.


In opdracht van WonenBreburg hebben TBI-bedrijven Synchroon en ERA Contour 36 aardgasloze driekamerappartementen met duurzaamheidsambitie BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) gebouwd. Hans Pars, bestuursvoorzitter WonenBreburg: “We zijn erg blij dat we deze energiezuinige en duurzame woningen aan onze voorraad kunnen toevoegen. De vraag naar betaalbare woningen is groter dan het aanbod, daarom werken we hard om zoveel mogelijk nieuwbouw te realiseren. Zo kunnen we meer woningzoekenden een fijn thuis bieden.”


Sigarenfabriek

Het terrein aan de Teteringsedijk in de wijk Brabantpark behoorde vroeger tot de in 1916 opgerichte sigarenfabriek Genta, sodafabriek Loda en Molenschot werktuigen. Tuinen van Genta is een nieuw, stedelijk woongebied waarin het industriële karakter van de omgeving terugkomt. De woningen zijn verbonden door een spoorpark, een groene boulevard en de Gentatuin. 

Nieuwe huurder Iris vertelt hoe blij ze is met haar woning: “Mijn ex en ik waren al een tijd uit elkaar, maar we deelden nog steeds onze oude woning. Nu heb ik eindelijk een plek voor mijzelf, en wat voor een!”. Ook haar buurvrouw opent enthousiast de deur van haar nieuwe woning: “Ik stond al 7 jaar ingeschreven en huurde eerder van een particulier. Ik ben zo blij met deze mooie, betaalbare woning.  Een fijne plek in een prettige buurt waar mijn dochter lekker buiten kan spelen”.


Over WonenBrebrug

Als sociale woningcorporatie biedt WonenBreburg dagelijks een thuis aan huurders in Breda en Tilburg. Ze huisvesten ruim 40.000 mensen met beperkte kansen op de particuliere woningmarkt.