Afbeelding
Foto: Michel Claessens
FOTOALBUM

Vrolijke stoet trekt door de Bredase binnenstad tijdens de Pluutjesparade

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - Op het Breda Jazz Festival heeft vanmiddag de traditionele Pluutjesparade plaatsgevonden. Tijdens de parade trokken tientallen kinderen met vrolijk versierde parapluutjes door de Bredase binnenstad. Daarbij kwam de stoet ook langs het kerkplein waar even werd stilgestaan om te luisteren naar de optredens van de Bredase Schoolbands.

De pluutjesparade is een bekend onderdeel van het jazzfestival. Vrijdagochtend verzamelden de eerste kinderen zich al bij Nieuwe Veste waar een workshop Paraplu versieren werd gegeven door de Bredase Makersbase. Toen alle parapluutjes vrolijk versierd waren, was het tijd voor de Pluutjesparade om te beginnen. Met een looporkest voorop vertrok de stoet vanaf het binnenplein van Nieuwe Veste richting de Grote Markt.

Tekst gaat verder onder de foto


Parade over de Grote Markt - Foto: Michel Claessens

Bredase Schoolbands

Op de druk bezette terrassen werd er met veel aandacht en vaak een glimlach naar het vrolijke gezelschap gekeken. De stoet liep vervolgens door richting het kerkplein waar een korte pauze werd ingelast om te luisteren naar de optredens van de Bredase Schoolbands. Deze optredens door scholieren komen voort uit een samenwerking tussen het Breda Jazz Festival en verschillende middelbare scholen in Breda.

Tekst gaat verder onder de foto


Pauze bij het Kerkplein - Foto: Michel Claessens

De jeugd bij het festival betrekken

Na het optreden ging de stoet verder richting de Avenue waar vanmiddag het kinderconcert Kleine Louis wordt georganiseerd. Dit jaar is er extra aandacht voor de jeugd tijdens het jazzfestival. “Het Breda Jazz Festival vindt het belangrijk om de jeugd bij het evenement te betrekken. Dat wordt dit jaar onder andere gedaan met de Pluutjesparade en een samenwerking met verschillende middelbare scholen”, vertelt de organisatie op hun website.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding