Alain en Stan aan het werk
Alain en Stan aan het werk Foto: Veloz

Burgemeester opent nieuwe winkel voor fietsfanaten in Breda

Algemeen

BREDA - Vandaag opent een nieuwe fietsenzaak aan het Wilhelminapark. Burgemeester Depla zal de nieuwe zaak, Veloz, openen.

Alain van der Velde is hoofdmechanieker bij Veloz en reed zelf jarenlang professioneel: “Ik weet als geen ander hoe belangrijk bewegen en sporten is. Niet alleen voor je gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn. Op deze manier kan ik iets teruggeven aan fietsstad Breda.”

Toen Van der Velde tien jaar geleden een punt zette achter zijn fietscarrière, ging hij verder als fietsenmaker. Daar ontdekte hij zijn nieuwe passie. Inmiddels sleutelt hij al een decennium aan professionele fietsen en brengt hij fietsfanaten samen. Dit doet hij bij Veloz samen met Stan Godrie: ook een begrip in de wielerwereld. “De passie voor fietsen kun je niet echt overbrengen aan iemand die niet bekend is met de sport” vertelt Godrie. “Daarom is het zo fijn dat samen te kunnen doen. De samenwerking met Alain is overigens niet verrassend gezien die gedeelde passie. We hebben elkaar altijd gevolgd, samen getraind en het was niet meer dan logisch om samen te komen bij Veloz.”

Duidelijke passie

Niet alleen Alain is klaar voor de opening, ook mede-eigenaar Stoffel Geerards kan niet wachten tot de deuren openen. “Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby. Het idee ontstond vorig jaar door mijn passie voor fietsen en een duidelijke visie op verbetering in de fietsbranche: betere service, beter onderhoud, en betere producten en merken. Zeker omdat we denken dat Breda als fietsstad echt behoefte heeft aan dit concept. In plaats van te wachten op verandering besloot ik zelf actie te ondernemen. Het idee was een plek te creëren waar fietsfanaten graag komen en samen een community te bouwen. Het gaat veel leren en finetunen zijn, dat weet ik zeker, maar ik hoop en verwacht dat Breda onze passie zeker gaat zien en voelen.”

Een kijkje binnen bij Veloz