Vrijmarkt Princenhage 2023
Vrijmarkt Princenhage 2023 Foto: Perry Roovers

Kraampjes, een foodcourt en optredens bij Braderie Princenhage

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - In Princenhage wordt deze zondag de jaarlijkse vrijmarkt georganiseerd rond het plein aan de Esserstraat. Tijdens deze 31ste editie van de Vrijmarkt Princenhage kunnen bezoekers genieten van de leuke kraampjes, het foodcourt en live muziek.

Wie graag naar vrijmarkten gaat, kon afgelopen weekend tijdens Koningsdag op veel plekken terecht. Maar ook dit weekend kunnen liefhebbers van vrijmarkten in Breda terecht. Stichting Evenementen Princenhage organiseert ieder jaar op de zondag voor Hemelvaart een braderie. En dat is dit jaar dus op zondag 5 mei.

Locatie

De Vrijmarkt Princenhage is een jaarlijkse traditie die deze zondag voor de 31ste keer wordt georganiseerd. De markt vindt plaats op en rondom de kruising van de Esserstraat en de Laan van Mertersem, in de volksmond bekend als het Esserplein. Op de markt bevinden zich allerlei verschillende kraampjes met tweedehands spullen. Niet alleen volwassenen hebben hun zolderkamers uitgestald, maar ook kinderen zullen zondag hun oude speelgoed een tweede leven geven. De kindermarkt is gelegen aan de Haagwegzijde en is geopend van 9:00 tot 16:00 uur. 

Naast de kraampjes met tweedehands spullen is er ook veel te eten. Op het Esserplein is een foodcourt te bezoeken, maar ook verspreid over de markt worden allerlei etenswaren aangeboden. Gedurende de dag zijn er op de podia op het Esserplein ook diverse optredens van muzikanten, dansers en andere performers.