Wings for Life World Run
Wings for Life World Run Foto: Ydwer van der Heide

De opbouw van de Wings for Life Run is begonnen: Dit is wat je moet weten

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - De Wings for Life World Run gaat aanstaande zondag van start op het Chasséveld. Met dit internationale hardloopevenement wordt geld opgehaald voor onderzoek naar dwarslaesies. De route van Wings for Life loopt door hartje Breda en langs herkenbare plekken zoals Kasteel Bouvigne, Galderse Meren en AV Sprint. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de opbouw op het Chasséveld en op de Claudius Prinsenlaan.

De Wings for Life World Run is een internationaal hardloopevenement dat tegelijkertijd in verschillende landen plaatsvindt. Met het evenement wordt geld opgehaald voor onderzoek naar dwarslaesies. Wat het evenement vooral uniek maakt is dat de hardlopers geen vaste afstand rennen. In plaats daarvan rennen ze door tot ze worden ingehaald door de zogenaamde Catcher Car, die als mobiele finishlijn functioneert.

Route

Wings for Life start om 13:00 uur vanaf het Chasséveld over de Claudius Prinsenlaan. Die zijn zondag dan ook afgesloten voor verkeer. Bij de De La Rijweg slaan de deelnemers af en lopen ze naar de Franklin Rooseveltlaan. Via het Marga Minco plein (het voormalige Oranjeplein) lopen ze naar de Ginnekenmarkt en vervolgens steken ze de Mark over. De hardlopers komen dan langs Kasteel Bouvigne en volgen de weg langs het Mastbos.

Vervolgens steken de deelnemers via het viaduct de snelweg over en lopen ze door tot in Galder. Daar gaan ze via de Ballemanseweg en de Rijsbergseweg naar de Galderse Meren. Daarna kruisen ze opnieuw de snelweg en gaan ze richting de Galderse Heide. Ze volgen de weg langs het Mastbos naar AV Sprint. De hardlopers bewegen zich daarna over het fietspad parallel aan de Graaf Engelbertlaan richting het Zaartpark. Ze lopen vervolgens door naar het Burgemeester van Sonsbeeckpark en komen vervolgens via de Singels weer terug bij het Chasséveld.

Tekst gaat verder onder de foto


Route - Foto: Wings for Life World Run

Afstand

De totale afstand van de route is zo’n 25-26 kilometer, maar dat is niet de finishlijn. Wie de gehele route heeft gelopen, begint het rondje gewoon weer opnieuw tot hij wordt ingehaald door de Catcher Car. Een Japanner rende vorig jaar 69 kilometer voordat hij ingehaald werd door de ‘Catcher Car’. De beste Nederlander liep vorig jaar een afstand van 42,5 km. Langs de route staan verschillende Feed Stations waar de renners wat te eten of drinken kunnen pakken. Ook is er busvervoer om de renners die door de Catcher Car zijn ingehaald terug naar het Chasséveld te brengen.