Afbeelding
Foto: Nick Lapidaire

Oude treinlocomotief zweeft door de lucht en krijgt nieuw thuis in Breda

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - Wanneer een bedrijf naar een nieuwe locatie verhuist, is het niet gek dat ze zich op de kaart proberen te zetten met een kunstwerk of spandoek. Een bedrijf in Breda ging echter een stapje verder en plaatste een heuse locomotief op de parkeerplaats. Vanochtend werd de trein op zijn plek getakeld. 

De locomotief is geplaatst door het ingenieursbureau RailTD ter ere van hun nieuwe kantoorpand op bedrijventerrein Steenakker. “Wij zijn spoorwegingenieurs en ontwerpen eigenlijk alles waar de trein overheen rijdt. Dan vind ik ook dat je moet laten zien wat je doet. Het is dus een beetje een demo maar we gaan er banken en tafels inzetten zodat we de locomotief ook kunnen gebruiken als vergaderruimte,” vertelt de woordvoerder van het bedrijf.

Schienenbus

De locomotief is een Schienenbus van Duitse makelij. De trein was in de jaren ‘50 vooral populair in Duitsland en Oostenrijk maar kwam ook in Nederland voor. “Deze locomotief heeft in Zeeland gereden, dat vonden wij wel belangrijk, dat de trein ook echt over het Nederlandse spoor heeft gereden.” Een museum in Goes had de trein gekocht en verkocht de trein vervolgens weer aan RailTD. Dit bedrijf zegt erg blij te zijn met het museumstuk. “We gaan de locomotief helemaal in ere herstellen.”

Welkom om te komen kijken

Het bedrijf laat ook weten dat Bredanaars die het leuk vinden om de trein van dichtbij te bekijken van harte welkom zijn. “We zijn nu nog druk aan het verbouwen maar als we hier in bedrijf zijn staat de deur gewoon open en mag iedereen langskomen om naar de trein te kijken.”


Bijschrift -

Michel Claessens